Signnieuws

MeyeMotion Beacon heeft een hanger ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat mensen anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden in de recreatieve sector.

Wie had een paar maanden geleden kunnen bedenken dat we gewaarschuwd zouden worden als we te dicht bij mensen in de buurt komen? Dat is wat de hanger/clip doet. Er gaat een trilling en later een geluid af als iemand in de anderhalvemeterzone komt. De MeyeMotion Beacon is ontwikkeld door Elements RTLS Innovators BV en werkt op al bestaande technologie die door de firma overal ter wereld wordt gebruikt op kartbanen. Het apparaat kan onderscheid maken tussen gezinnen die wel dicht bij elkaar mogen zijn en andere mensen die afstand moeten houden.

Culturele en recreatieve sector

“Dat maakt de afstandsmeter ook uitermate geschikt voor de culturele- en recreatieve sector. Het werkt alleen als iedereen het apparaatje, in de vorm van een hanger of clip, bij zich draagt. Pretparken als de Efteling, musea, dierentuinen of bioscopen kunnen ze bij de deur uitdelen en daarmee waarborgen dat mensen genoeg afstand houden. Het systeem houdt onder meer bij hoeveel contactmomenten er zijn, zodat mensen zich niet kunnen verschuilen en personeel geen politieagentje hoeft te spelen. Door deze technologie in te zetten maken we het mogelijk dat mensen weer de leuke dingen in het leven kunnen gaan doen en bieden we tegelijkertijd een oplossing voor social distancing. Het is essentieel dat ook die sectoren veilig grotere aantallen bezoekers kunnen ontvangen”, legt directeur Herbert Verheijden van Elements RTLS Innovators BV uit.

KAATSHEUVEL/THE NETHERLANDS – MAY 23th, 2014: Efteling park ride Python rising above the forrest

Privacy

.De MeyeMotion Beacon is klein en tot op tien centimeter nauwkeurig, stelt het bedrijf. “Het apparaatje slaat geen persoonsgegevens op en is niet gekoppeld aan een telefoon, waardoor de privacy van mensen automatisch is gewaarborgd, aldus de fabrikant. Er is ook kritiek op ontwikkelingen als deze, zoals van Privacy First. Zij stellen dat de crisis niet alleen een aanslag op onze gezondheid is, maar ook op onze mensenrechten.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.