Signnieuws

Fusion topliner van Sappi Speciality Papers is ontwikkeld voor gebruik met en op golfkarton. Het heeft een uitzonderlijk hoogwit oppervlak, aldus de fabrikant, en opent daarmee concepten en mogelijkheden voor verpakkingen en displays uit golfkarton.

Sappi’s nieuwe Fusion marketingtool is gebaseerd op het ijsbergprincipe: er zit meer onder de oppervlakte dan je beseft. Fusion bestaat voor 100% uit primaire vezels. Bij het beplakken van golfkarton met Fusion is het lijmverbruik lager dan ooit. Ook maakt de topliner het mogelijk om met de hoogste precisie vouwen aan te brengen zonder ook maar enig spoor van vouwbreuk, waardoor homogene verpakkingen en displays kunnen worden geconstrueerd, aldus de fabrikant.

Fusion

Verpakkingen en displays

Het materiaal kan de deur openen naar nieuwe concepten en mogelijkheden voor verpakkingen en displays uit golfkarton dankzij voordelen zoals:

– Uitstekende verwerkingseigenschappen
– Voedselveilig, ISEGA-gecertificeerd
– Lagere transport- en logistieke kosten.

Recyclebaar

Het voldoet zowel aan de vraag van merkfabrikanten en retailers als aan de behoefte van de verpakkingsindustrie aan optimale converteereigenschappen. In tegenstelling tot GD2-materialen, die een hoog gehalte aan gerecycled papier bevatten, is Sappi Fusion een hagelwit substraat dat volledig uit gebleekte nieuwe vezels bestaat. Dat betekent dat de Fusion-topliner volledig recyclebaar is.

Bovendien is Fusion ISEGA-gecertificeerd: het is goedgekeurd voor direct contact met zowel droog als vet voedsel.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.