Signnieuws

FM Future organiseert op 6 en 7 juni 2023 na tien jaar afwezigheid weer een EcoPrint Summit. Het evenement vindt plaats in Genève en focust op duurzame printtechnologie en productie.

EcoPrint 2012 in Berlijn krijgt ruim tien jaar later een vervolg.

De vorige editie van EcoPrint was tien jaar geleden in Berlijn, georganiseerd door Frazer Chesterman en Marcus Timson van FM Future/FuturePrint. Het evenement trok toen ongeveer 1.200 unieke bezoekers, maar vond daarna nooit meer plaats. Volgens de organisatoren omdat het zijn tijd ver vooruit was. “De wereld was niet klaar voor een dergelijk evenement”, stelt Timson. “Hoewel duurzaamheid steeds meer aandacht kreeg, was het nog steeds een beetje een ‘misschien’ en niet zo’n kritische noodzaak.”

‘Tijd is rijp’

Nu, tien jaar later, is de tijd rijp voor een nieuwe versie van EcoPrint, stelt Timson: “Er is veel veranderd in tien jaar. Niet in de laatste plaats het klimaat. De noodzaak om op dit probleem te reageren, is versneld. Wat in tien jaar tijd niet is veranderd, is dat er nog steeds geen Europa-brede aandacht is voor duurzaamheid in de printindustrie. EcoPrint Summit zal fungeren als een centraal punt voor discussie en samenwerking rond enkele van deze belangrijke kwesties. We hopen dat het ook zal resulteren in bruikbare resultaten voor printbedrijven, verenigingen, print-OEM’s, merken en voor de bredere industrie.”

Summit met kleine expo

Volgens de organisatoren hebben veel mensen die zich EcoPrint in 2012 herinneren, gezegd dat een nieuwe versie van dit event een positieve impact zou hebben en hun steun zou krijgen. Zij besloten daarom het concept van EcoPrint opnieuw te lanceren, dit keer als een Summit met een kleine exporuimte. De EcoPrint Summit vindt plaats op 6 en 7 juni 2023 in Genève.

Voor de invulling zoeken de organisatoren samenwerking met andere toonaangevende organisaties in de printwereld om de technologische mogelijkheden van duurzame printproductie te laten zien. Het moet een platform worden voor en toegang bieden tot duurzaamheidsexperts en discussies initiëren over hoe de printindustrie gezamenlijk het verschil kan maken voor Planet, People & Profit. “Be the change!”, stellen zij. Geïnteresseerden in samenwerking voor dit evenement kunnen zich hier inschrijven.

Beluister hier de podcast waarin Karis Copp praat met initiatiefnemers Frazer Chesterman en Marcus Timson over het waarom van de EcoPrint Summit en wat bezoekers en deelnemers kunnen verwachten.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.