Signnieuws

De bestedingen aan (Digitale) Out Of Home (OOH) reclame zijn in 2021 met 28 procent gegroeid. De grootste groei kwam voor rekening van digitale out of home (DOOH), aldus Outreach. Het aandeel van digitaal staat daarmee inmiddels op 45 procent.

Herstel

Ondanks de diverse lockdownperiodes in 2021 en andere coronamaatregelen nam de omzet elk kwartaal toe ten opzichte van het kwartaal ervoor. Dit geldt zowel voor de  traditionele vormen van OOH als voor DOOH. Het tweede en vierde kwartaal lieten in termen van groei de beste cijfers zien. Het tweede kwartaal was goed voor 105 procent groei ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2020, in het vierde kwartaal werd een plus van 56 procent genoteerd. Ondanks de groeicijfers, is het bestedingsniveau van 2019 nog niet gehaald.

Bron: Outreach

Verhouding

De verhouding tussen traditionele OOH en digitaal heeft zich in 2021 ten gunste van digitaal ontwikkeld. In 2019 en 2020 lag het aandeel van digitaal nog op 36 procent, in 2021 is dat opgelopen naar 45 procent met een piek in het vierde kwartaal van 49 procent. DOOH wordt hiermee een steeds volwaardiger speler in het digitale reclame speelveld.

Bron: Outreach

Nu de coronamaatregelen voorlopig grotendeels zijn opgeheven, verwacht Outreach een verder herstel van de markt in 2022. OOH is een van de mediumtypen die hard is geraakt door de maatregelen als gevolg van corona. Daarnaast zal de verdere opmars van DOOH een extra impuls geven aan de toename van de bestedingen aan (D)OOH in 2022.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.