Signnieuws

Het gaat goed met het Limburgse familiebedrijf Holbox. Vanwege de sterke stijging van het aantal opdrachten, met name uit Duitsland, opende het bedrijf op 1 november 2021 de deuren van een nieuwe duurzame productielocatie in het Poolse Gliwice.

Het nieuwe pand van Holbox in Gliwice (Polen) beschikt over 12 dockshelters.

De afzetmarkt van het bedrijf, dat kartonnen displays, verpakkingen en POS-materiaal maakt, groeit sterk. Naast Duitsland, komen er ook veel opdrachten binnen uit Tsjechië, Slowakije, Scandinavië en Polen zelf. De uitbreiding van de productiecapaciteit in Gliwice stond om die reden al enige tijd op de planning.

Strategische keuze

Hoewel Gliwice op 350 kilometer van de Duitse grens ligt, was een nieuw pand op hetzelfde industrieterrein de beste keuze. “In Gliwice beschikken we over ingewerkt personeel dat er al jarenlang werkt”, laat een woordvoerder van het bedrijf weten. “Het zijn mensen op wie je kunt bouwen. Het is heel moeilijk om in deze sector de juiste vakmensen te vinden.”

Afhankelijk van de bestemming in Duitsland worden producties in Nederland of in Polen gerealiseerd. Met de opening van de nieuwe productielocatie verdubbelt de oppervlakte en is er een stijging van vier naar twaalf dockshelters. Ook verwacht Holbox haar personeelsbestand in Polen dankzij de opening binnen anderhalf jaar uit te breiden van 150 naar 200 medewerkers.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.