Signnieuws

Het Holland Festival versiert Amsterdam tijdens de festivalperiode (4 t/m 28 juni) met een door Studiovollaerszwart ontworpen stadsaankleding. De monumentale aankleding bestaat uit linten en stroken waarmee de grote festivallocaties zijn beplakt en behangen.

Daarnaast hangen er vele vlaggen verspreid over Amsterdam in de buurt van de theaters en concertzalen. Voor de stadsaankleding is ruim 12 kilometer vlaggendoek, lint en tape gebruikt.

De gebouwen die aangekleed worden zijn onder andere de Stadsschouwburg Amsterdam, Gashouder Westergasfabriek, Muziektheater, Muziekgebouw aan 't IJ en de Bijenkorf.

Het Rotterdamse bureau Studiovollaerszwart, gespecialiseerd in kunst in de openbare ruimte en citydressing, tekende in de afgelopen jaren voor een aantal spraakmakende projecten zoals Stars, de sterrenhemel op het Nationale Nederlanden gebouw in Rotterdam en Doors, citydressing in Tilburg. In 2002 verzorgde zij de stadsaankleding rond de Dam en Damrak in Amsterdam rond het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima.

De 62ste editie van het Holland Festival, een internationaal podiumkunstenfestival in Amsterdam, vindt plaats van 4 t/m 28 juni en heeft dit jaar Serenity & Anxiety (Rust & Vrees) als thema.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.