Signnieuws

HP neemt niet deel aan drupa 2021 en Interpack, beiden in Düsseldorf. Het was Printweek die daarover begin deze week als eerste berichtte. Efi verklaarde twee dagen later officieel op haar website drupa in 2021 ook links te laten liggen.

De laatste editie van drupa, in 2016, nam HP nog een complete hal in beslag. Ook nu was hal 17 (8.300 vierkante meter) voor deze print- en techgigant gereserveerd. Zoals het er nu naar uitziet, blijft die hal echter leeg. Volgens Wide Format Online is de hele complete hal verdwenen van de drupa-plattegrond.

In een verklaring tegen Printweek zegt een HP-woordvoerder: “In het licht van de Covid-19-pandemie blijven de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten onze hoogste prioriteit en daarom zal HP niet fysiek aanwezig zijn op Interpack en drupa 2021.”

Efi komt ook niet

Gelijke bewoordingen zijn sinds 30 september in een officiële verklaring op de website van de Amerikaanse techgigant Efi te vinden: “Uit zorg en voorzichtigheid voor werknemers, klanten, potentiële klanten en partners heeft Electronics For Imaging, Inc. haar geplande expositie op de drupa 2021-vakbeurs, die in april in Düsseldorf Duitsland plaatsvindt, geannuleerd.”

Internationaal karakter

Vanwege corona werd drupa, oorspronkelijk half juni 2020 gepland in Messe Düsseldorf, verschoven naar 20 t/m 28 april 2021. De indeling van het evenement zou eind augustus haar definitieve beslag krijgen, maar de organisatoren van drupa moesten al verschillende keren terug naar de tekentafel.

Het lijkt er steeds meer op dat drupa, van oudsher de grootste mondiale vakbeurs voor de grafische industrie, vooral een Europees feestje wordt. Als het tegen die tijd al kan doorgaan. Uit angst voor een mogelijk tweede coronagolf in Europa hebben inmiddels flink wat Amerikaanse en Japanse bedrijven hun deelname geannuleerd. Eerder zagen ook al grote namen als Fujifilm, Xerox en Komori af van deelname en meer recent nog Screen Kodak.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.