Signnieuws

HP onthult op Heimtextil in Frankfurt een nieuwe collectie digitaal geprinte interieurs. In verschillende door designers ontworpen ruimtes wordt de nieuwe technologie gedemonstreerd.

In samenwerking met een team van designers, onder leiding van Jennifer Castoldi, zijn de ruimtes van de HP-stand op Heimtextil ontworpen om een verhaal te vertellen dat tot leven is gekomen met behulp van HP Latex en HP Indigo printtechnologie. De designs gaan in op hedendaagse problematiek zoals veroudering, duurzaamheid en de opwarming van de aarde in huiselijke omgevingen. Er is een woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken en zelfs het kantoor van een tandarts.

Creatieve interieurdesigns

“Met HP’s digitale decoratieve printtechnologie kunnen de meest creatieve interieurdesigns werkelijkheid worden. Elk idee van elk formaat kan tot leven komen op elk oppervlak, muren, vloeren, textiel en meubels”, aldus Castoldi, CEO en Chief Creative Director bij Trendease International. “Deze technologie maakt creativiteit mogelijk waarmee designers nieuwe mogelijkheden tot hun beschikking krijgen.”

Wallpaper

Tevens introduceert HP het nieuwe HP Indigo behangpapier: een aanvulling op het HP Indigo 20000 digitale printsysteem waarmee behangproducenten de transitie kunnen maken van analoge productie naar een digitaal printproces. Hiermee blijft de kwaliteit van gravure gewaarborgd, en maakt men gebruik van voordelen zoals on-demand printen, snelle uitrol in de markt en een reductie van het afvalmateriaal.

Ook heeft HP recentelijk een nieuwe lijn duurzame textielmaterialen voor HP Latex-printers aangekondigd, waarmee HP Latex-printers soft signage en decoratieve toepassingen kunnen produceren, op duurzame wijze met de voordelen van HP Latex-technologie op waterbasis.

HP is op Heimtextil te vinden in hal 6 (stand C11). Deze vakbeurs vindt plaats van 9 tot en met 12 januari in Frankfurt.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.