Signnieuws

Graphics is een enorme groeimarkt voor HP. Bedrijven binnen de professionele fotoprintmarkt, cartografie en demografische services en print service providers zijn klanten waar HP zich op richt met een nieuw portfolio aan hoge fotokwaliteit printers: de HP DesignJet Z series.

Tevens komt de fabrikant met tal van andere introducties tijdens Fespa 2018 in Berlijn. Zoals nieuws met betrekking tot de HP Latex R2000 en de HP Latex 3800 Jumbo Roll oplossing.

HP DesignJet Z6 en Z9

Volgens Guayente Sanmartin, General Manager & Global Head HP Large Format Design Printing, gaat het om de HP DesignJet Z6, Z9 en Z6X10 series. Voor wat betreft de Z6 en Z9 printerserie gaat het om zowel modellen van 24 inch als 44 inch in een 6 of 9 inktconfiguratie. De machines hebben capaciteit voor 2 rollen en zijn uitgerust met een verticale trimmer.

HP Pixel Control

Sanmartin sprak over “amazing output “dankzij HP Pixel Control, een digitale kleuren ‘pijplijn’. Een functionaliteit die bepaalt welke pixeldekking wordt toegewezen of dat een pixel leeg (vrij van inkt) wordt gelaten. Met minder inkt kunnen nog levendigere kleuren tot stand komen. Dit is ook dankzij de nieuwe print nozzle architectuur met ‘dual drop weight’ printkop. Daarnaast is de verticale trimmer een primeur, waardoor op de snelste manier printoutput tot stand komt.”

De HP DesignJet Z6 en Z9 zou volgens haar tweemaal zo snel zijn dan zijn concurrenten. En die concurrenten zijn voornamelijk de Canon imagePrograf Pro-4000 en de Epson Stylus Pro 9000.

Vanaf 1 juni 2018 zijn de HP DesignJet Z6610 (60”) Z6810 (42”), Z6810 (60”) Z6 (24”) Z6 (44”) Z9+ (24”) en Z9+ (44”) verkrijgbaar. De HP DesignJet Z6 DR (44″) en Z9+ DR (44″) vanaf 1 juli 2018.

Poster app

HP meldt tevens met een posterapp te komen, waarmee zowel print service providers als eindklanten grootformaat posters kunnen bestellen. Er zijn verschillende templates waaruit kan worden gekozen, er is een mediabibliotheek met miljoenen gratis afbeeldingen, maar ook eigen content kan worden toegevoegd. Zelfs de integratie van augmented reality aan de poster(s) is een optie.

HP Recycled Canvas

Nog een nieuwtje is HP Recycled Canvas. Een 443 micron, 370 gram/m2 kreukelvrij canvas voor HP watgedragen inkten, gemaakt van 100 procent gerecyclede waterflesjes. Dit materiaal wordt toegevoegd aan HP Wide Format Media.

HP Latex R2000

Joan Pérez Pericot, General Manager & Global Head HP Large Format Production Business, presenteerde nieuws over de nieuwe HP Latex R2000 vlakbedprinter, die – afhankelijk per land – in juni 2018 beschikbaar komt. Deze hybride latexprinter kan printen op flexibele én stijve materialen, inclusief witte inkt. “Wij hebben voor vlakke materialen de HP Latex Rigid Technology inkt ontwikkeld. Een nieuwe latexinkt die een geweldig resultaat laat zien op plaatmateriaal. De inkt is opgebouwd uit een optimizer, kleuren en een overcoat. Die laatste is bedoeld ter bescherming, waardoor lamineren dan ook lang niet altijd meer nodig is. De nieuwe inkt behoudt de touch & feel van het materiaal. En ook het patroon, zoals bij hout, blijft gewoon te zien.”

In maart werd op een Amerikaanse beurs al aangekondigd dat de HP Latex R-series is uitgerust met witte inkt. Pericot: “Het wit blijft ook wit en slaat uiteindelijk niet geel uit. Overigens is niet alleen de inkt nieuw, ook het automatische onderhoud is verbeterd. Wanneer de witte inkt niet wordt gebruikt, kan deze printkop worden in de machine worden opgeborgen in de zogenoemde ‘offline rotation chamber’. Op Fespa in Berlijn beleeft de HP Latex R2000 zijn primeur en kunnen bezoekers hem voor het eerst zien.”

 

De nauwkeurigheid en productiviteit van de HP Latex R2000 wordt bevorderd door een nieuw belt systeem, dat is uitgerust met sensoren. Het vacuümsysteem heeft 14 automatische onafhankelijke velden, tot 5 cm dik. De printer is dus bedoeld voor vlakbed printen, maar kan ook flexibele materialen aan; rollen tot 100 kg.

HP Latex 3800 Jumbo Roll Solution

Speciaal voor de industriële decoratiemarkt lanceert HP de HP Latex 3800 Jumbo Roll Solution. De gigant kan mediarollen met maximaal gewicht van 1,2 ton en een diameter tot 1,2 meter aan. Verkrijgbaar vanaf 1 juli, wederom afhankelijk per land.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.