Signnieuws

HP heeft op de ISA in Orlando (VS) de eerste hybride latexprinterserie aangekondigd die kan printen op flexibele én stijve materialen: de HP Latex R-serie. Inclusief witte inkt.

De R van de R-serie staat voor Rigid. Volgens HP is de nieuwe printtechnologie in deze serie geschikt voor een breed scala aan materialen, zoals foambord, karton, kunststof, aluminium, hout en glas. De latex-inkt heeft weinig tijd nodig om te drogen, is geurloos en veilig voor het milieu.

Witte inkt

Daarnaast is de inkt, als eerste in de industrie, ook in het wit verkrijgbaar. Hiermee biedt de fabrikant, naar eigen zeggen, een oplossing voor een van de meest voorkomende problemen in de markt; de inkt blijft wit en vergeelt niet, zoals traditionele witte inkt op basis van UV-droging wel geneigd is te doen.

Nieuwe markten

“Met de nieuwe HP Latex Rigid Technology kunnen onze klanten hun aanbod uitbreiden naar nieuwe, hoogwaardige applicaties en tegelijkertijd nieuwe creatieve ideeën en concepten voor sign en display ontdekken die hun gebruikers meer waarde bieden”, zegt Joan Perez Pericot, General Manager HP Large Format Graphics Business.

Fespa

De HP Latex R-serie is beschikbaar vanaf het derde kwartaal in 2018 en zal op Fespa Berlijn in mei haar officiële debuut beleven.

Hieronder en op de website van HP een kort promofilmpje.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.