Signnieuws

HP brengt 3D-printen binnen handbereik met uitbreiding van het Jet Fusion-portfolio, ook voor kleine ondernemers. Hiermee zijn 3D-onderdelen in fullcolour te printen.

Het Jet-Fusion 3D-printporfolio van HP is uitgebreid met de nieuwe Jet Fusion 300/500-serie 3D-printers. Een 3D-printtechnologie in de industrie, waarmee fabrikanten onderdelen kunnen printen in zowel kleur als zwart en wit.

Fabrikanten hebben tot op voxel-niveau (3D-variant van een pixel) controle over het ontwerp en kunnen sneller printen dan andere 3D-printoplossingen, meldt HP. Afhankelijk van de configuratie en kleurvoorkeur is de Jet Fusion 300/500-serie verkrijgbaar vanaf $50.000, waarmee ontwikkelaars van kleine en middelgrote teams, ontwerpbedrijven, ondernemers, universiteiten en onderzoeksinstellingen toegang hebben tot HP’s toonaangevende Multi Jet Fusion-printtechnologie.

Nieuwe kansen

“HP is vastbesloten om 3D-ontwerp en -productie voor alledaags gebruik mogelijk te maken, waardoor nieuwe kansen worden ontketend voor miljoenen ontwikkelaars”, zegt Stephen Nigro, Directeur van 3D Printing, HP Inc. “Ongeacht de branche, ongeacht de ontwerpcomplexiteit: kleuren passen bij alle bedrijfsbehoeften – zwart, wit of het volledige kleurenspectrum – de nieuwe HP Jet Fusion 300/500-serie biedt de vrijheid om briljante nieuwe onderdelen te creëren, zonder de beperkingen van conventionele productiemethoden.”

Voxelniveau

De unieke mogelijkheid van HP om onderdelen op individueel voxelniveau te organiseren, maakt het ontwerpen en produceren van voorheen complexe onderdelen, nu in kleur mogelijk. Of het nu gaat om de gezondheidszorg, consumentengoederen of voor ondernemers, ontwerpers of universitaire onderzoekers; de mogelijkheden van de nieuwe 3D-printer is enorm. HP is al betrokken bij de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe kleurentoepassingen met universiteiten en bedrijven over de hele wereld, waaronder Phoenix Children’s Hospital, Yazaki Corp en Youngstown State University.

De HP Jet Fusion 300/500-serie biedt onder meer:
• HP Jet Fusion 340 (zwart en wit) / 380 (kleur): voor klanten die onderdelen met kleinere afmetingen nodig hebben om te produceren.
• HP Jet Fusion 540 (zwart en wit) / 580 (kleur): voor klanten die grotere afmetingen of zwaardere productie-eisen hebben.

Materiaal

De HP Jet Fusion 300/500 3D-printers worden geïntroduceerd met een nieuw soort materiaal, HP High Reusability CB PA 12. Onderdelen die dit materiaal zullen gebruiken, hebben mechanische eigenschappen die vergelijkbaar zijn met HP High Reusability PA 12-materiaal van HP’s industriële oplossingen.

Door gebruik te maken van HP’s unieke platform voor de ontwikkeling van materialen en toepassingen, zal HP met het groeiende materiaalecosysteem werken om de materiële mogelijkheden te vergroten en de kosten te drukken. De Jet Fusion 300/500-serie ondersteunt vergelijkbare materialen, net als de Jet Fusion 3200/4200/4210 waarbij ook unieke materialen zoals kleur- of andere voxel-niveaus ondersteunt worden.

De HP Jet Fusion 300/500-serie 3D-printers zijn vanaf heden te bestellen en worden in de tweede helft van 2018 geleverd.

Samenwerking 3D-ontwerpsoftware

HP heeft ook een nieuwe samenwerking onthuld met Dassault Systèmes, een toonaangevende leverancier van 3D-ontwerpsoftware met miljoenen gebruikers in meer dan 140 landen. Hiermee start HP een nieuw tijdperk van productontwerpinnovatie door ondernemers, studenten en bedrijven. De twee bedrijven zijn van plan de bekende Solidworks 3D-ontwerp- en engineeringtoepassingen van Dassault Systèmes te optimaliseren om te profiteren van de unieke voxel-niveau-mogelijkheden van HP’s Multi Jet Fusion 3D-printoplossingen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.