Signnieuws

HP bundelt de krachten met sportbedrijf Decathlon en de Lonati Group. Op de ITMA-beurs in Milaan presenteerden ze een innovatieve en duurzame benadering van de productie van schoenen.

HP’s Jet Fusion 5200 printer produceert zowel de tussenzool als de buitenzool van de schoen die HP samen met Decatholon en Lonati heeft ontwikkeld.

Door gebruik te maken van de kracht van geavanceerde technologieën, waaronder HP’s Multi Jet Fusion technologie en Lonati’s naaimachines voor schoenen, baant deze samenwerking het pad voor een toekomst van duurzame schoenenproductie, door gebruik te maken van de kracht van 3D-printen.

Geprinte schoenzolen

HP’s Jet Fusion 5200 printer produceert zowel de tussenzool als de buitenzool van de schoen die ze samen hebben ontwikkeld. De onderdelen worden gemaakt van BASF Ultrasint TPU01 materiaal, een thermoplastisch polyurethaanpoeder dat volgens HP bekend staat om zijn schokabsorptie en flexibiliteit. Door het 3D-printen van de zolen te integreren met de machine voor de productie van de rest van de schoen, zetten de partijen een nieuw productieconcept voor sportschoenen neer.

Voordelen

Volgens de partners levert deze productiemethode verschillende voordelen op, zoals hoge aanpasbaarheid, circulariteit en herstelbaarheid, lokale productie en flexibiliteit. Zo is de schoen op maat te maken, kan het eenvoudig (ook in delen) worden gerepareerd omdat er geen lijm is gebruikt bij de montage en kan de schoen lokaal worden geproduceerd.

Volgens de partners levert deze productiemethode verschillende voordelen op, zoals hoge aanpasbaarheid, circulariteit en herstelbaarheid, lokale productie en flexibiliteit.

Enthousiasme

Phillipe Seille, Exploration Leader bij Decathlon, toont zijn enthousiasme over de samenwerking: “We zijn trots om met HP’s Personalization & 3D Printing business en de Lonati Group samen te werken aan dit project, dat ons streven naar duurzaamheid illustreert. Door gebruik te maken van het potentieel van 3D-printen, revolutioneren we het productieproces van schoenen en bieden we consumenten op maat gemaakte, recyclebare en lokaal geproduceerde schoenen.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.