Signnieuws

HP Inc. heeft de HP Metal Jet geïntroduceerd: een 3D-printtechnologie voor de productie van metalen onderdelen in grote volumes.

Met tot 50 keer meer productiviteit tegen aanzienlijk lagere kosten dan andere 3D-printmethoden, wordt HP Metal Jet gebruikt door marktleiders GKN Powder Metallurgy en Parmatech voor de productie van onderdelen. Klanten die gebruikmaken van de technologie voor de productie van hun onderdelen zijn onder andere Volkswagen en Wilo en innovatieve bedrijven zoals Primo Medical Group en Okay Industries.

3D-massaproductie

“We bevinden ons midden in de digitale industriële revolutie die de productie industrie ter waarde van 12 miljard transformeert. HP heeft de transformatie versnelt door de 3D-massaproductie van plastic onderdelen te pionieren. Nu vergroten wij onze positie met HP Metal Jet, een baanbrekende 3D-printtechnologie voor metaal “, aldus Dion Weisler, CEO en President, HP Inc.” De implicaties zijn enorm: de auto-, industrie- en medische sector produceren alleen al honderden miljarden metalen onderdelen per jaar. HP’s nieuwe Metal Jet 3D-printplatform en de productieservice maken snelheid, kwaliteit en efficiëntie van onze klanten mogelijk om volledig opnieuw na te denken over de manier waarop ze nieuwe oplossingen ontwerpen, produceren en leveren in het digitale tijdperk.”

HP Metal Jet

HP Metal Jet is een baanbrekende voxel-level binder jetting technologie die voortbouwt op meer dan 30 jaar printkoppen van HP en geavanceerde chemische innovaties. Met een grootte van 430x320x200 mm, 4x nozzle redundancy en 2x printbars, en aanzienlijk minder gewicht, levert HP Metal Jet hogere productiviteit en betrouwbaarheid tegen lagere kosten , in vergelijking met andere metalen 3D-printoplossingen, aldus de fabrikant. HP Metal Jet begint met roestvrijstalen onderdelen en levert isotrope mechanische eigenschappen die de huidige industriële normen overtreffen.

In de eerste helft van 2019 kunnen klanten 3D-ontwerpbestanden uploaden en industriële onderdelen in grote hoeveelheden ontvangen middels de nieuwe Metal Jet-productiedienst. De onderdelen worden geproduceerd door HP-partners GKN Powder Metallurgy en Parmatech om de hoogste standaarden voor engineering en productiekwaliteit te garanderen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.