Signnieuws

Folie-applicatie, een nieuw ambacht floreert, aldus Hwie-Bing Kwee van Omnimark. “Ik overweeg serieus een ambachtsorganisatie op te richten voor de wrapcommunity in Nederland.” Lees hier waarom.

Hwie-Bing Kwee, directeur Omnimark, zoekt gelijkgestemden om te kijken of het mogelijk is om de Dutch Wrapping Association op te richten.

Mede naar aanleiding van zijn ervaringen en samenwerking met bedrijven rond de organisatie van de World Wrap Masters Netherlands overweegt Kwee serieus een ambachtsorganisatie op te richten voor de wrapcommunity in Nederland. “Dat zou dan de Dutch Wrapping Association moeten worden, de DUWA als equivalent van de Duitse GEWA, wat staat voor German Wrapping Association. Er dreigt namelijk een mismatch tussen hetgeen we met z’n allen produceren en de community die het kan aanbrengen”, aldus Kwee.

“De Dutch Wrapping Association zou hier een rol kunnen spelen. Gezamenlijk het vak promoten, zodat met meer rust en focus op kwaliteit foliemontage mogelijk is.” Ook zou het realiseren van een merkonafhankelijk certificeringsysteem, zoals in Duitsland is gerealiseerd, tot de mogelijkheden behoren. “Dan mag de eindklant een bepaalde verwachting hebben van de plakkwaliteit, even los van de prijs.”

Lees het complete interview met Hwie-Bing Kwee: ‘Wrappen zorgt voor revival van ambacht’
Dit artikel heeft ook gestaan in Sign+ Magazine nr. 4-2022.

Oproep: Passie en bevlogenheid, dat is kenmerkend voor de beroepsgroep foliemonteurs. Hwie-Bing Kwee wil onderzoeken of de oprichting van de Dutch Wrapping Association haalbaar is in Nederland. Hij wisselt hierover graag van gedachten met personen uit de wrapcommunity. “Geïnteresseerden kunnen zich bij mij melden via hb.kwee@omnimark.nl. Alleen gaat mij dit nooit lukken. Samen kun je zoveel meer.”

Podcast

In de podcast SignTalk gaat Hwie-Bing Kwee dieper in op de ontwikkelingen in de signmarkt en de gedachten die hij heeft voor een Dutch Wrapping Association. Deze podcast kun je hieronder beluisteren.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.