Signnieuws

Igepa Belux koopt Seynhaeve Plastics uit Hooglede. De overname betekent dat op 1 juli 2021 Igepa Belux alle activiteiten, klanten, stock, machines en het voltallige personeel van Seynhaeve Plastics overneemt.

V.l.n.r.: Dirk Salens (Igepa Belux), Francis Seynhaeve en Laurence Seynhaeve (Seynhaeve Plastics). Foto: Kurt De Cat, Grafisch Nieuws/Nouvelles Graphiques.
 

Met de overname van Seynhaeve Plastics verstevigt Igepa Belux zijn positie in de markt van visuele communicatie. Bovendien wordt Igepa Belux actief in de verkoop van kunststoffen voor de bouw en industriële toepassingen. Dit biedt extra groeimogelijkheden, aldus het concern. Na de overname zal Igepa Belux in deze markt een omzet realiseren van 28 miljoen euro.

Magazijn in Hooglede

Igepa Belux zal vanaf 1 juli het magazijn in Hooglede van Seynhaeve Plastics verder gebruiken. Om van de overname een succes te maken en de continuïteit voor de klanten te verzekeren, zal de huidige eigenaar en zaakvoerder Francis Seynhaeve een actieve rol spelen binnen de Igepa Belux groep. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de verdere groei van de kunststoffen in de bouw- en industriemarkt. Ook dochter Laurence Seynhaeve blijft actief na de overname.

Seynhaeve Plastics is sinds 1965 distributeur van kunststoffen voor bouw en industrie,  maar telt ook heel wat klanten in de visuele communicatiemarkt. Naast de verkoop van platen is Seynhaeve Plastics producent van lichtstraten en lichtkoepels.

Diversificatie

Dirk Salens, CEO Igepa Belux: “Met deze overname verstevigen we niet alleen onze positie in de visuele communicatiemarkt, maar diversifiëren we ook in de richting van de bouw- en industriemarkt. Het is met andere woorden een extra diversificatie binnen één van onze groeimarkten. We verrijken ons bovendien met heel wat kennis, kunde en ervaring in de wereld van technische kunststoffen.” Sales gelooft in de toekomst van de bouw- en industriële markt. “De overheid en de privésector plannen immers heel wat investeringen in deze markten, onder andere in het kader van de relancepolitiek na de coronacrisis. Door deze overname moeten we kunnen participeren aan deze groei.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.