Signnieuws

De provincie Noord-Holland heeft afgelopen zomer streng gecontroleerd op illegale reclameborden langs de N302 en de N506 in West-Friesland. Er zijn bijna vijftig borden verwijderd. Omdat de overtreders van de provinciale landschapsverordening allemaal vrijwillig meewerkten, zijn er geen processen verbaal opgemaakt of boetes uitgedeeld.

De provinciale wegen N302 en N506 werden geplaagd door een wildgroei aan reclameborden, die ook veel inwoners van de regio een doorn in het oog zijn. Dat bleek uit klachten die regelmatig bij de provincie binnenkwamen. Veel van de borden waren in strijd met de provinciale Landschapsverordening, die als doel heeft 'landschappelijke gebieden buiten de bebouwde kommen te beschermen tegen ontsierende opschriften, afbeeldingen en woonschepen'.

De provincie bood overtreders de mogelijkheid om zelf de borden te verwijderen. Deden zij dat niet dan zouden zij uiteindelijk proces verbaal of een dwangsom riskeren. Zo'n dwangsom kan gemakkelijk oplopen tot enkele honderden euro's per week en wordt niet alleen aan de eigenaar van het perceel opgelegd, maar ook aan het bedrijf dat vermeld staat op de reclame-uiting.

Relevante link: www.noordholland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.