Signnieuws

De wereldberoemde straatkunstenaar Leon Keer is deze week in Leeuwarden bezig met het maken van vier 3D-straattekeningen geïnspireerd door het werk van graficus M.C. Escher.

Eerder werk van Leon Keer.

In de binnenstad van Leeuwarden werkt Keer aan vier grote ‘illusies’ op de grond, die op 17 mei klaar zullen zijn. Het project is een samenwerkingsverband tussen het Fries Museum en Station Leeuwarden.

Straatkunst

Leon Keer is een van ‘s werelds leidende kunstenaars in de anamorfische straatkunst. Hij wordt overal ter wereld gevraagd voor opdrachten, van de Verenigde Staten tot Australië. In het kader van het project Planeet Escher is Keer nu aan de slag gegaan in Leeuwarden. Met vier verschillende straattekeningen creëert hij een Escheriaanse route van Station Leeuwarden tot het Fries Museum. De straattekeningen zullen dan ook een doorkijkje zijn naar een parallel universum waarin niets is wat het lijkt.

Eerder werk van Leon Keer.

2018 = m.c. escher

Dit jaar staat Leeuwarden in het teken van Escher. Naast de grote tentoonstelling van zijn werk Escher op reis en het project Planeet Escher, presenteert het Fries Museum nog het hele jaar de tentoonstelling Phantom Limb: art beyond Escher.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.