Signnieuws

Inca Digital lanceert de Inca Onset R50i grootformaat UV-vlakbedprinter. Te zien op Fespa in Keulen, maar nu al operationeel bij GraphicWorld in Gendt. Daar wordt de aanval op grootformaat offset ingezet.

De Inca Onset R50i is uitgerust met Fujifilm Dimatix Spectra printkoppen voor fijne inktdruppels van 14 picoliter en een achtkanaals, dubbele CMYK-configuratie. Resultaat is een uitstekende printkwaliteit gecombineerd met een productiviteit van 600 vierkante meter per uur (in combinatie met automatische substraat aan- en afleg).

Korte kijkafstanden

Fujifilm, die deze printer op de markt brengt, positioneert de Inca Onset R50i tussen de zes kleuren Onset R40i (hoge kwaliteit 400 m2/uur) en de high-speed Onset S50i (720 m2/uur) in. De nieuwe Onset R50i voldoet, volgens Fujifilm, aan de behoeften van de bedrijven die zowel graphics willen produceren voor lange als korte kijkafstanden, in de beste kwaliteit en doorvoersnelheid.

Inca_Onset_R50i

GraphicWorld

Als eerste op het Europese vasteland neemt GraphicWorld in Gendt de Inca Onset R50i UV-vlakbedprinter in gebruik; een flinke vervangingsinvestering. Directeur Wilfred Witjes wil met deze machine onder andere de concurrentie aangaan met grootformaat offset. Volgens hem maken de potenties van R50i het mogelijk te wedijveren met offsetkwaliteit. “Deze outputkwaliteit gaat in de retailmarkt goed scoren. Want voor ‘very close look’ cosmetica- of andere displays, reclamemateriaal voor winkelaankleding, verpakkingen en zo meer gaat deze machine een effectiever kleiner oplagenniveau bewerkstelligen.”

Meer over de Inca Onset R50i grootformaat UV-vlakbedprinter en de strategie van GraphicWorld in Sign+ Magazine nummer 4-2015 dat half mei verschijnt.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.