Signnieuws

De Onlineprinters-groep bestaat 15 jaar. De onderneming verzorgde het afgelopen boekjaar naar eigen zeggen meer dan 3,2 miljard gedrukte producten en zette meer dan 200 miljoen euro om.

Meer dan één miljoen zakelijke klanten deden sinds de oprichting online inkopen bij de onderneming, stelt de online drukker. “In het begin waren wij een drukkerij die aan e-commerce deed, tegenwoordig zijn wij een e-commerce-onderneming die drukt”, vertelt Michael Fries, directeur van Onlineprinters. “Onlineprinters was een van de eerste onlineshops voor drukwerk in Europa en als enige van de grote onlinedrukkerijen kwamen wij voort uit een ambachtelijk georiënteerd drukbedrijf. Daarbij hebben wij een behoorlijk ingrijpende verandering doorgemaakt: van nul naar honderd procent online.”

30 landen

Sinds 2008 verkocht het bedrijf zijn gedrukte producten onder het merk Onlineprinters in 30 landen. In 2017 nam de dienstverlener van onlinedrukwerk de Britse marktleider Solopress over én in januari 2018 volgde de overname van de Deense onlinedrukker LaserTryk. “Dankzij deze consequente internationaliseringsstrategie behoort de Onlineprinters-groep tegenwoordig tot de top 3 van onlinedrukkerijen in Europa”, vertelt Christian Würst van de Onlineprinters-groep. Het bedrijf heeft meer dan 1.500 medewerkers in dienst in Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken en Polen.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.