Signnieuws

Het Graphic Design Museum opent in 2010 de tentoonstelling Infodecodata. Deze tentoonstelling geeft een beeld van de informatiewereld waar we dagelijks mee te maken hebben, met bijzonder werk uit verschillende disciplines in één expositie.

De weerman op tv is vervangen door de buienradar, met je iPhone App zie je of je trein vertraging heeft. Via vluchtige media als het internet en de mobiele telefoon vinden we steeds sneller de informatie die we zoeken, in elk gewenst formaat. Er komen steeds meer producten op de markt die de gewenste informatie selecteren en op maat aanleveren. De consument laat zich niet langer bedienen, maar bedient zichzelf.

Grafische vormgeving
Datavisualisatie, het vakgebied dat zich bezighoudt met het visualiseren en structureren van gegevens, heeft een prominente plaats verworven binnen de grafische vormgeving. De tentoonstelling Infodecodata brengt de explosieve informatiewereld in beeld.
De tentoonstelling presenteert een overzicht van informatiedesign met beeldiconen, wetenschappelijke datavisualisaties, infographics en experimentele computeranimaties. Van de uitvinding van de drukpers waarmee we voor het eerst informatie konden verveelvoudigen tot wetenschappelijke 3D-visualisaties van hele complexe data.

De tentoonstelling vindt plaats in het Graphic Design Museum in Breda van 20 februari tot medio augustus 2010.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.