Signnieuws

JCDecaux en Eneco hebben een nieuw type informatiezuil ontwikkeld, voorzien van een oplaadpunt voor elektrische fietsen en scooters. Consumenten die beschikken over een OV-chipkaart kunnen hiermee gratis hun elektrische vervoersmiddel opladen.

JCDecaux en Eneco tonen met deze ontwikkeling aan dat de openbare inrichting een belangrijke rol kan spelen bij de verduurzaming van de stedelijke omgeving. De eerste Mupi met oplaadpunt werd vorige week officieel in gebruik genomen in Den Haag. Ook Utrecht, Haarlem en Nijmegen krijgen dergelijke oplaadzuilen.

Volgens René Witzel, directeur van JCDecaux, leent stadsmeubilair zoals abri's en Mupi's zich bij uitstek voor dit type multifunctionele toepassingen. "Onze objecten trekken de aandacht op drukbezochte locaties als winkel- en horecagebieden. Dit is dus een prima uithangbord voor elektrisch vervoer als duurzaam en goedkoop alternatief."

Ook auto's
JCDecaux en Eneco onderzoeken of in een volgende generatie zuilen ook oplaadpunten voor auto's kunnen worden verwerkt. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheden om mobiele telefoons en laptops op te laden.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.