Signnieuws

Reed Exhibitions neemt de Britse beursorganisator Mack Brooks Exhibitions over. Dit betekent dat InPrint nu onder de vlag van Reed Exhibitions valt. Wat deze acquisitie betekent voor de beurs Pure Digital in Eindhoven, is nog onduidelijk.

InPrint: Exhibition of Print Technology for Industrial Manufacturing.

Reed Exhibitions, een divisie van RELX Group, kan met de overname van Mack Brooks Exhibitions een reeks van toonaangevende merken aan haar wereldwijde portfolio toevoegen. Voor de sign- en printmarkt maken nu al viscom en PSI deel uit van de Reed-stal. Daar komen in principe InPrint en Pure Digital bij.

Pure Digital

FM Brooks, de organisatie achter de beurzen InPrint en Pure Digital, is namelijk ook onderdeel van Mack Brooks. Navraag bij de grondleggers Frazer Chesterman en Marcus Timson leert dat zij begin januari hun aandelen (50 procent) hebben verkocht aan Mack Brooks. Zij organiseren geen beurzen meer, maar zullen voorlopig wel als consultants betrokken blijven bij InPrint.

The Digital Print Event for the Creative Industry .

Wat de acquisitie door Reed Exhibitions betekent voor de toekomst van Pure Digital, die 23 en 24 oktober 2019 in Eindhoven zou worden gehouden, konden zowel zij als een woordvoerder van Reed Exhibitions nog niet zeggen.

Mack Brooks

Mack Brooks Exhibitions, gevestigd in St. Albans, Verenigd Koninkrijk, is opgericht in 1965 en heeft meer dan 30 business-to-business-evenementen in 14 landen, waaronder Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, voor negen industriesectoren.

Enkele belangrijke merken zijn EuroBLECH (plaatbewerkingstechniek); inter airport (luchthaveninfrastructuur en technologie); Fastener Fair (bevestigingstechniek); Chemspec (fijne en speciale chemicaliën); RAILTEX (spoorweginfrastructuur); ICE Europe (papier, film en folie); CCE (fabricage en conversie golfkarton); PSE Europe (plastics) en InPrint (printtechnologie voor industriële productie).

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke toestemming van de regelgevende instanties en zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 worden afgerond.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.