Signnieuws

De inschrijving voor de Dutch Design Awards van 2011 is geopend. Tot en met 30 april kunnen vormgevers in Nederland gratis online inschrijven om mee te dingen naar deze ontwerpprijs. De winnaar van de Golden Eye krijgt een geldprijs van 20.000 euro.

In 2011 hanteert de DDA drie hoofdcategorieën met in totaal negen awards. De selectiecommissies wijzen uit het totale aanbod van gescoute werken en online inzendingen per subcategorie de finalisten aan, waarna een internationale jury de winnaars kiest.

Daarnaast worden prijzen uitgereikt voor de Young Designer Award (jong talentprijs), Best Future concept, Public Award (het publiek kiest mee, uitreiking einde DDW), Beste Opdrachtgever Award en de BNO Piet Zwart Prijs – Life Time Achievement Award van de DDA.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke awardshow bij aanvang van de Dutch Design Week op 22 oktober in Muziekgebouw Eindhoven.

Focus 2011
De focus van de DDA dit jaar is ‘Collecting Stories'. Naast de kwaliteit van het ontwerp wil de DDA deze editie meer weten over het verhaal achter het ontwerp. Hoe is het tot stand gekomen? Wat was de aanleiding? En hoe geeft het ontwerp een antwoord op sociaal, maatschappelijke en economische ontwikkelingen. De selectiecommissies en de internationale vakjury zullen in hun beoordeling deze aspecten meewegen.

Inschrijving
De inschrijving is gratis. Naast eigen inschrijving wordt door scouts actief gezocht naar het beste werk en de beste ontwerpers in de markt. Klik hier voor aanmelding of meer informatie.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.