Signnieuws

Force Field, een van de grootste VR en AR studio’s in de wereld, begint per 1 september 2016 met een eigen opleidingsprogramma. Hiermee is een internationale virtual reality school in Nederland een feit. 

Samen met een aantal leidende kennisinstellingen wil Force Field tevens een impuls geven aan talentontwikkeling in Nederland. In samenwerking met opleidingspartner Hogeschool van Amsterdam zal een curriculum ontwikkeld worden dat aansluit bij de groeiende behoefte aan high level VR en AR ontwikkelaars.Force-Field-Logo-1024x476

Force Field

Force Field heeft de ambitie later in het jaar een tweede vestiging van de Force Field VR School te starten. Bovendien staat Force Field open voor samenwerkingen met andere opleidingen en kondigen zij binnenkort meer partners aan.

Arthur Houtman co-founder Force Field: “VR en AR worden gezien als de volgende grote revolutie in de digitale wereld. Force Field groeit hard en daar hebben we toptalent voor nodig. We willen echter ook een impuls geven aan de positie van Nederland als internationaal innovatiecentrum voor VR en AR.”

Geleyn Meijer, domeinvoorzitter van de afdeling Digitale Media en Creatieve Industrie (DMCI) aan de Hogeschool van Amsterdam: “Amsterdam is momenteel hard op weg om zich te positioneren als internationale hoofdstad op gebied van VR en AR, en de HvA staat daar middenin. Zo hebben we onlangs een grote onderzoekssubsidie ontvangen gericht op storytelling en content ontwikkeling voor VR, en hebben we ons als ‘pionier’ verbonden aan de VR Base op het Marineterrein. Het programma van Force Field sluit daar prachtig bij aan.”

Opleidingsprogramma

Force Field zal in haar opleidingsprogramma focussen op drie activiteiten:
– Het gezamenlijk ontwikkelingen van VR en AR programma’s en leveren van gastdocenten voor Nederlandse kennisinstellingen.
– Het ontwikkelen van een honneursprogramma voor Nederlandse topstudenten die ervaring willen opdoen op korte R&D projecten.
– Het ontwikkelen van een Global Fellowship programma met een baangarantie in een van de Force Field studio’s.
Het Global Fellowship programma is gericht op mensen die aantoonbare kwaliteiten hebben om direct mee te draaien op internationale projecten waaronder Oculus.

Houtman daarover: “Ons doel is elk jaar opnieuw de 20 beste VR talenten ter wereld te vinden, op te leiden en, via Force Field te laten werken op grote internationale producties. Ons leiderschapsteam gaat hen persoonlijk begeleiden op meerdere disciplines, niet alleen technisch maar ook op het gebied van concept, design en persoonlijke groei.“

De werving van studenten voor het Force Field programma start per 1 september 2016.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.