Signnieuws

Summa viert haar gouden jubileum in stijl met een gloednieuw Experience Center naast de hoofdzetel in Gistel. De feestelijke opening vond in de laatste week van april plaats in het bijzijn van medewerkers en partners.

Opening van het nieuwe Experience Center van Summa in het Belgische Gistel.

Het jaar 2023 is bijzonder voor snijplotterfabrikant Summa in België omdat het vijftig jaar geleden is dat het bedrijf werd opgericht. Een halve eeuw geleden zag het bedrijf er heel anders uit. In die tijd begon Summa met het assembleren van opnameapparatuur om optische precisielenzen te produceren. Een decennium later werden de eerste penplotter en -snijplotter geïntroduceerd, waarmee Summa nieuwe markten betrad.

Snijplotters

Summa is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met een stevige internationale reputatie en is vooral bekend geworden door zijn vinylsnijplotters. Tot op de dag van vandaag behoren de S Class-serie vinylsnijplotters tot het hoogste segment van de markt. Inmiddels omvat het assortiment hoogwaardige snijoplossingen ook vlakbedsnijtafels en lasersnijders.

 “We zijn verheugd, trots en dankbaar voor de vele successen die Summa heeft behaald in haar 50-jarig bestaan”, zegt Geert Pierloot, CEO van Summa. “Enerzijds schrijven we het succes toe aan de innovatieve en duurzame oplossingen die we in de loop van de jaren hebben ontwikkeld. Aan de andere kant hebben het harde werk, de kennis en de inzet van onze medewerkers Summa gemaakt tot het bedrijf dat het nu is.”

Boardfeed Pro 75

Het Experience Center stelt Summa in staat om haar groeiende aanbod aan snijoplossingen te tonen en te demonstreren. Hier zal voor het eerst ook een nieuwe oplossing voor workflowautomatisering te zien zijn. De set-up is opgebouwd rond Summa’s bekende F1612 vlakbedsnijtafel met een verlengde transportband: de nieuwe Board Feed Pro 75 wordt aan de invoerzijde geplaatst en er wordt aan de andere kant een Cobot-systeem geïnstalleerd om de gesneden stukken op te pakken en op vooraf bepaalde locaties te verzamelen.

Als onderdeel van de ervaring zal het Experience Center volledig worden gedecoreerd met toepassingen die zijn afgewerkt op een van Summa’s snijplotters, variërend van raamstickers tot creatieve plaattoepassingen, displays, textielframes en badkleding. Het Experience Center zal ook dienen als ruimte voor toekomstige evenementen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.