Signnieuws

Agfa Graphics voert UV LED-droging technologie in over de hele linie van haar printers. Op Fespa is de Jeti Tauro H2500 LED gelanceerd, waarbij de led-curingtechnologie wordt toegepast als alternatief voor kwiklampen.

Agfa Graphics ziet de Jeti Tauro als vlaggenschip onder haar UV-grootformaat inkjetprinters. Deze 2,5 meter brede hybride UV-inkjetprinter met geïntegreerd roll-to-roll-systeem is geschikt voor de doorlopende en automatische invoer van uiteenlopende soepele en harde media, zoals verschillende soorten golfkarton.

Voordelen

De uitvoering met UV-ledlampen voor het curingproces bieden volgens Agfa Graphics zowel economische als ecologische voordelen. Reinhilde Alaert, Product Manager bij Agfa Graphics: “Leds geven bijvoorbeeld heel weinig warmte af, waardoor het mogelijk is om dunne, warmtegevoelige media zoals styreenvellen en -rollen te bedrukken. Naast de aanzienlijke energiebesparing bieden ze ook uiterst stabiele tweerichtingsijking en meer productieve tijd. Ze moeten namelijk niet opwarmen of afkoelen. Dat alles heeft een positieve invloed op de ROI van het systeem.”

Meer Led-UV

Op Fespa stelt Agfa Graphics tevens een reeks andere UV-inkjetprinters met led-curing voor, zoals de nieuwe Jeti Ceres RTR3200 LED, de Mira 2732 HS LED vlakbedprinter en de hybride Anapurna H3200i LED.

Agfa Graphics, Hal B5, stand E20

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.