Signnieuws

Agfa breidt het aanbod Jeti Tauro-grootformaatprinters uit met een nieuw instapmodel: de Jeti Tauro H3300 S LED. Omdat de capaciteit op deze machine relatief eenvoudig is te upgraden, kan de H3300 S met sign- en displaybedrijven meegroeien, aldus Agfa.

Agfa introduceerde de Jeti Tauro H3300 in de lente van 2018. Het originele model bestaat in een vier- en een zeskleurenversie; het nieuwe S-model alleen als zeskleurenversie. Witte inkt en primer zijn opties.

De S in de naam van de Jeti Tauro H3300 LED S staat voor ‘standard’. Volgens Afga een aantrekkelijk geprijsd instapmodel – “onder de 500.000 euro” – dat de troeven van de Agfa’s vlaggenschip beschikbaar maakt voor een bredere groep sign- en displaybedrijven.

Hybride machine

Deze nieuwe hybride zeskleuren UV-ledprinter – met wit en primer als optie – haalt een topsnelheid van 302 vierkante meter per uur, maar kan via een latere upgrade net zo snel worden als zijn grotere broer (453 m2/uur). Het nieuwe model deelt ook de korte opstarttijden en het snelle, eenvoudige onderhoud van de bestaande Jeti Tauro H3300, aldus Agfa, en beschikt eveneens over dezelfde automatiseringsopties.

Meegroeien met bedrijf

“De nieuwe Jeti Tauro H3300 S LED is ontworpen om mee te groeien met sign- en displaybedrijven”, zegt Reinhilde Alaert, Product Manager Sign & Display. Zij sprak op 2 oktober over deze machine tijdens een online ‘sneak preview’, als opmaat naar Agfa Studio 5D10, het virtuele event dat Agfa van 6 tot en met 8 oktober houdt.

Reinhilde Alaert, Product Manager Sign & Display bij Agfa: “De Jeti Tauro H3300 S LED is het ideale vertrekpunt voor verdere groei van sign- en displaybedrijven.”

De Jeti Tauro H3300 S LED is gebouwd op hetzelfde platform (3,3 meter printbreedte) als zijn grotere broer en kan uit de voeten op een brede range aan media; zowel borden of vellen als rollenmateriaal. Dankzij de verschillende automatiseringsopties breed inzetbaar en hierdoor kunnen operators ook meerdere printers tegelijk bedienen.

Zes configuraties

De printer is verkrijgbaar in zes verschillende configuraties. Vier ervan zijn bedoeld voor het printen van borden en gaan van manueel tot volledig automatisch. De configuratie met 3/4 automatisering maakt gebruikt van een automatische invoermodule (automatic board feeder of ABF) die bijzonder handig is voor kleinere oplages en een snelle, efficiënte wissel tussen verschillende types of groottes van media. De twee overige configuraties focussen op rollendruk, met een master roll-to-roll en een light roll-to-roll-model.

Dankzij de verschillende automatiseringsopties breed inzetbaar.

Asanti-workflowsoftware

Zoals bij de bestaande Jeti Tauro’s wordt de nieuwe Jeti Tauro H3300 S LED aangestuurd door Agfa’s Asanti-workflowsoftware, die het volledige proces van drukvoorbereiding tot afwerking beheert en automatiseert. Kleurconsistentie is daardoor gegarandeerd en, in samenwerking met de Thin Ink Layer technology van Agfa, wordt het inktverbruik geoptimaliseerd. Het Asanti Production Dashboard geeft een overzicht van inkt- en mediaverbruik en de duur van elke drukopdracht.

De nieuwe Jeti Tauro H3300 S LED is vanaf nu beschikbaar.

Nieuwe soft signage printer

Tom Vermeulen, hoofd van de business unit Sign & Display bij Agfa, gaf aan dat de printerfabrikant nog steeds de intentie heeft om in 2021 deel te nemen aan internationale vakbeurzen als drupa en Fespa. “Wij hechten aan fysieke ontmoetingen met onze klanten, maar het moet wel veilig en realistisch zijn.”

Agfa wil volgend jaar meerdere machines lanceren, waaronder een nieuw lid van de Avinci-familie, de dye-sub soft signage printers van Agfa. Deze aangekondigde machine is een stuk sneller dan de huidige DX3200 en kan zowel direct op textiel als op transferpapier printen. Ook voor de markt van golfkarton is nieuws te verwachten.

Agfa Studio 5D10

Van 6 tot 8 oktober organiseert Agfa Studio 5D10, een virtueel event opgebouwd uit een aantal sessies die focussen op Agfa’s oplossingen voor inkjetdruk.

Registreren of een opgenomen uitzending opvragen kan op  www.studio5D10.com

  • 6 Oktober: Growing and diversifying your business – Wide-format inkjet for offset printers
  • 7 Oktober: From flat to finish – Corrugated inkjet printing
  • 8 Oktober: Going the extra mile – Syncing inkjet components for a perfect print result

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.