Signnieuws

Dit jaar bestaat brancheorganisatie SI’BON een kwart eeuw. Samen met werkgeversorganisatie VSBN (Verenigde Signbdrijven Nederland) zal de jubilaris in maart een stand delen op de beurs Sign & Print Expo in Gorinchem.

Op de laatste Sign & Print Expo, in 2019, stonden SI’BON en VSBN ook al samen op de beursvloer. Wat het thema van hun stand deze editie is, zal op 22 t/m 24 maart blijken.

SI’BON bestaat in 2022 alweer 25 jaar en zet zich in voor de Nederlandse en Belgische signsector. De meer dan 350 aangesloten bedrijven zijn dankzij het keurmerk Erkend Signbedrijf sneller en beter vindbaar voor eindklanten en kunnen terecht bij SI’BON voor brede ondersteuning. Denk aan juridische assistentie, het beschikbaar stellen van leveringsvoorwaarden en hulp bij organisatorische vraagstukken.

Trendonderzoeken

SI’BON voert daarnaast regelmatig salaris-, uurloon- en trendonderzoeken uit, waarvan de resultaten worden gepresenteerd aan de aangesloten bedrijven. Ook organiseert SI’BON seminars en workshops over actuele onderwerpen, evenals regiomeetings waar signbedrijven volop kunnen netwerken. Aangesloten bedrijven ontvangen tenslotte een periodieke nieuwsbrief van de organisatie.

Eigen Sign-cao

De VSBN (Verenigde Signbedrijven Nederland) is opgericht in 2003 en heeft in datzelfde jaar direct de eerste Sign-cao opgesteld met vakbond LBV. Als signbedrijven hun eigen identiteit willen behouden en arbeidsvoorwaarden willen hanteren die passend zijn voor de signbranche, kunnen zij met een VSBN-lidmaatschap deze cao toepassen. “Een branchewaardig alternatief voor de verplicht gestelde Grafimedia-cao”, aldus VSBN-secretaris Ron van Rijssel. “Eind 2021 is de Sign-cao nog hernieuwd door de VSBN, zodat de sector controle blijft houden over arbeidsvoorwaarden en zaken als pensioenregeling. Leden van de VSBN hebben via de algemene ledenvergadering inspraak op de invulling hiervan.”

Mbo-opleiding Signmaker

De VSBN en SI’BON maken zich sinds jaar en dag sterk voor de mbo-opleiding tot signmaker. Van Rijssel: “Dankzij hun inspanning wordt deze sinds 2005 aangeboden bij vijftien verschillende scholen door heel Nederland en ontstaat er zo een structurele instroom aan nieuw en jong personeel. VSBN en SI’BON zetten zich hiermee niet alleen in voor de signbranche van nu, maar ook die van de toekomst.”

SI’BON & VSBN zijn op Sign & Print Expo zijn te vinden op stand E112.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.