Signnieuws

De inschrijving voor de Sign+ Award 2020 is gesloten en de vakjury is voor het eerst samen gekomen om zich over de ingezonden projecten te buigen. Na een voorzichtige start, zijn uiteindelijk 75 projecten ingestuurd, een heel mooi aantal!

De jury van de Sign+ Award 2020 staat onder voorzitterschap van Henri Ritzen (links achter) en bestaat verder uit René Toneman (links voor), Hwie-Bing Kwee (zittend), Henriëtte Stoker (midden achter), Tim Goedschalk (rechts voor) en Adriaan Versluis (rechts achter).

Na aanvankelijk een zeer trage start stroomden – na herhaalde oproepen en een week verlenging van de inschrijvingstermijn – de inzendingen voor de Sign+ Award 2020 uiteindelijk toch nog binnen. In totaal zijn dit jaar 75 projecten ingestuurd voor deze vakprijs. Een prachtig aantal voor een goeie competitie en vergelijkbaar met eerdere edities. Alleen het aantal Belgische inzenders viel ten opzichte van voorgaande edities tegen.

Vakjury

Deze zomer beoordeelt de vakjury alle ingezonden projecten. Vorige week kwamen ze voor het eerst bij elkaar om zich te buigen over de inzendingen. De jury staat onder voorzitterschap van Henri Ritzen (Ritzen Design Consult, Spaubeek) en bestaat deze editie verder uit René Toneman (Silo, Den Haag/Amsterdam, winnaar Sign+ Award 2018), Hwie-Bing Kwee (Omnimark, Weesp en bestuurslid Fespa Nederland), Henriëtte Stoker (CQ Reclame, Winschoten), Tim Goedschalk (ROC West-Brabant/Curio) en Adriaan Versluis (NL Signing, Houten).

De vakjury neemt in haar afwegingen onder andere zaken mee als originaliteit, de projectmatige en technische uitvoering, het innovatieve karakter en creatief materiaalgebruik.

Nominaties

Begin september worden de vijftien genomineerde projecten bekendgemaakt, zowel in Sign+ Magazine nummer 6-2020, als op de speciale website Sign.NL/award. Daar kan het publiek dan tevens een stem uitbrengen op háár favoriete project. Het project met de meeste stemmen krijgt de Publieksprijs.

Prijsuitreiking

Alle winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 12 november. In principe vindt dat plaats tijdens een feestelijke avond in Fort Lent (bij Nijmegen). Maar de invulling en wijze waarop kan worden aangepast op basis van de coronamaatregelen die dan nog gelden. Die avond wordt per categorie een winnaar uitgeroepen en wordt de overall winnaar van de Sign+ Award 2020 bekendgemaakt, maar ook de dit jaar voor het eerst toegevoegde Fespa Nederland Innovatie Award.

Sponsoren

De Sign+ Award 2020 is mede mogelijk door de volgende sponsoren:
Fespa NederlandSpandexRoland DG en Zünd Benelux

Tevens zijn wij blij met onze ambassadeurs:
Glasfolie SuncontrolProboSI’BON en Techniek Nederland.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.