Signnieuws

Amsterdamse schoolkinderen hebben donderdag 15 oktober een enorme puzzel van 20 bij 30 meter gelegd. Ze deden dit samen met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en natuurbeschermingsorganisaties op de 'Bossen voor Klimaatdag' in Artis. De 1050 stukjes tellende puzzel is geleverd door GrandeRoute XL in Amsterdam.

Op de puzzel is een tekening te zien van Dick Bruna. Met het leggen van de puzzel vragen de betrokken organisaties aandacht voor de centrale rol die bosbescherming speelt bij het oplossen van het klimaatprobleem. Op de puzzel, die bestaat uit 1050 stukken, staan honderden persoonlijke wensen van kinderen die oproepen tot het beschermen van de bossen. Een treffende slogan van een van de kinderen was 'Bomen zijn om van te dromen'.

 

Creatieve wiskunde
GrandeRoute XL stond garant voor de productie van de puzzel. "Het lastige van de klus was vooraf een methode te bedenken waarbij alle 1050 stukjes links, rechts, onder en boven zouden passen qua aansluiting van vorm en beeld. Een knap staaltje creatieve wiskunde in het prepress stadium, al zeg ik het zelf", aldus Hans van Dijk van GrandeRoute XL. De achterkant van alle stukjes waren gecodeerd met een nummer om de puzzel te kunnen leggen. Het moest daarnaast ook nog eens 100 procent recyclebaar zijn. Gekozen is voor 3 millimeter polipropyleen platen. De puzzel is na de legdag weer ingepakt en retour gegaan naar de fabriek om opnieuw te worden verwerkt tot diverse andere nieuwe producten.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.