Signnieuws

In verschillende steden in Frankrijk schakelen milieuactivisten tijdens de avondklok lichtreclames van winkels uit. Het is een protestactie met als doel retailers zover te krijgen zelf de reclames uit te doen.

In Parijs komen de zogenaamde ‘klimaatacrobaten’ in actie om lichtreclames van winkels op het bekende Champs-Élysées uit te doen. In Frankrijk geldt de avondklok vanaf 18:00 uur. Activisten vinden de blijvend brandere reclames overbodig en slecht voor het milieu, omdat er niemand meer op straat is.

Noodschakelaar

De acrobaten klimmen daarom naar de noodschakelaar om de lichten uit te doen. Die schakelaars zijn daar geïnstalleerd in geval van nood voor de brandweer. De acht actievoerders doen aan parcours, een in Frankrijk ontstane sport waarbij er hindernissen in de stad wordt gesprongen en geklommen.

Lights-off

Volgens de schattingen zouden 370.000 huishoudens van elektriciteit kunnen worden voorzien met de vrijgekomen energie van uitgeschakelde reclames. De ‘Lights-off-beweging’, zoals de acrobaten zichzelf noemen, is sinds februari ook in andere delen van Frankrijk actief. Bijvoorbeeld in Aix-en-Provence, Toulouse, Rennes en Marseille zet de actiegroep een keer in de week de lichten van etalages uit.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “‘Klimaatacrobaten’ doen lichtreclames uit

  1. Bert schreef:

    Puur vandalisme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.