Signnieuws

Konica Minolta is de eerste leverancier van productieprinters die de FOGRA53-profielcertificering heeft ontvangen. De award is toegekend aan de AccurioJet KM-1 B2 UV LED digitale inkjet-pers.

De AccurioJet van Konica Minolta.

De AccurioJet KM-1 kan maximaal drieduizend enkelzijdige B2-vellen per uur printen met een resolutie tot 1200 dpi. Belangrijke voordelen van het systeem zijn onder meer de verschuiving van kleine oplagen offset naar digitale inkjet en de mogelijkheid om hybride drukwerk uit te voeren met de integratie van de AccurioJet KM-1 in bestaande offsetprocessen. Ook is het mogelijk om dubbelzijdig te printen, of te printen op grotere formaten karton, lichtgewicht papier en structuurpapier.

Dot Freeze

De AccurioJet KM-1 is uitgerust met de Dot Freeze-technologie. Het grootste vraagstuk van inkjetprinten, de ongecontroleerde verplaatsing van het inktpunt dat de printkwaliteit en werkbare materialen vermindert, is daarmee beantwoord. DFT bevriest de inkt volledig direct na contact met het materiaal. Door deze snelle temperatuurverandering wordt de zeer vloeibare inkt van de printkop omgezet in een veel minder vloeibare, stabiele inktdruppel zodra de inkt met het materiaal in contact komt. Hierdoor is het probleem van vlekkende kleuren en het printen op poreus materiaal opgelost.

Veelzijdigheid

Colin Osborne MBE, Head of Colour Management Marketing Services van Konica Minolta: “De Fogra-certificering benadrukt de uitstekende stabiliteit, veelzijdigheid en het kleurbeheer van de AccurioJet KM-1 en is het resultaat van een uitgebreid testprogramma. Het uitgebreide kleurengamma van de KM-1 maakt elk CMYK ICC-profiel mogelijk, inclusief het ICC-profiel (International Color Consortium) FOGRA53. Een standaard lithografische kleurenproductieprinter met vier kleuren kan niet zo’n grote reeks kleuren printen.”

Lees meer op: https://www.konicaminolta.nl/nl-nl/hardware/inkjet/accuriojet-km-1 

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.