Signnieuws

NeoPigment Robusto Softener. Zie het maar als een ‘wasverzachter’ die wordt meegeprint. Kornit biedt met deze oplossing Presto-gebruikers de mogelijkheid ‘on demand’ te produceren voor topwinkel- en modemerken, zonder concessies te doen aan het ‘handgevoel’.

Kornit Presto S rol-naar-rol direct-to-fabric textielprinter nu ook met ingebouwde ‘Softener’ .

Digitaal printen op textiel met pigmentinkten heeft vele voordelen, maar inboeten op het zachte ‘handgevoel’ – na printen voelt de stof stugger – is een belangrijk obstakel voor de mode-industrie. Kornit Digital is er nu met zijn nieuwe NeoPigment Robusto Softener-oplossing in geslaagd deze barrière te slechten, zonder extra procestappen zoals een aparte nabehandeling van het geprinte textiel. Via een extra kanaal wordt middels printkoppen de NeoPigment Robusto Softener alleen daar op het textiel aangebracht, waar ook inkt zit. Dus een compleet geïntegreerde oplossing op haar Presto S-printer.

Geïntegreerd proces

De Presto-printer, de rol-naar-rol printer die met name geschikt is voor digitaal printen met pigment inkten voor direct-to-fabric decoraties, heeft de architectuur om tien verschillende kanalen te adresseren. Naast zes kleuren (CMYK, rood en groen) en voorbehandeling (fixatie), kan optioneel nu een kanaal voor de Softener worden gebruikt. Alles binnen één machine in een geïntegreerde procesgang die geen snelheid kost. Er zijn zelf nog twee kanalen over om in de toekomst mee te spelen. Kornit stelt dat met deze oplossing meer duurzame, on-demand (d.w.z. afvalvrije) decoratiemogelijkheden ontstaan voor alle uithoeken van de textielindustrie. Het nieuwe systeem kan met name ‘Fashion on Demand’, lokaal geproduceerd dicht bij de klant, een enorme impuls geven.

CMYK, groen, rood en NeoPigment Robusto Softener.

Door het productieproces in de keten te stroomlijnen, wordt de noodzaak om de vraag te voorspellen en voorraden te beheren minder urgent, terwijl er tegelijkertijd duurzamer wordt geproduceerd. Met levendige kleuren, ingewikkelde ontwerpmogelijkheden en een ongeëvenaard ‘stofgevoel’, vereisen de pigmentgebaseerde digitale printoplossingen van Kornit minimale ruimte en arbeid in vergelijking met concurrerende opties, aldus de fabrikant.

Fysieke gevoel terug

“De nieuwe Softener lost het laatste knelpunt op dat we tegenkwamen bij ‘high fashion’ en andere textielmarkten om over te stappen op digitaal printen. Dat betreft de aanraking, het fysieke gevoel van het voltooide kledingstuk nadat de decoratie is geprint”, zegt Ronen Samuel, CEO van Kornit. Door precies dat te kunnen produceren wat wordt verkocht en dit doen op een manier die aansluit op de (sociale) eisen van de moderne consument wordt, volgens hem, “een sleutel geboden tot stabiliteit en groei in deze onzekere tijden.” Samuel: “Deze crisis zal de groei van ‘on demand’ kledingproductie versnellen. Kornit biedt ondernemers met deze oplossing de beste positie om daarop in te spelen.”

Kornit digitale textieldruksystemen zijn GOTS en ECO Passport by Oeko-Tex gecertificeerd.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.