Signnieuws

NightWriters en Interbest organiseren een bijzondere schrijfwedstrijd: ‘Six Word Story'. Iedereen kan komend jaar iedere maand verhalen van exact zes woorden insturen. Het beste verhaal van zes woorden wordt gepubliceerd op een reclamemast van Interbest langs de snelweg.

Deelnemers kunnen hun Six Word Story per sms (kosten: €1,50) insturen. Een vakjury, met daarin onder andere auteur en Nightwriters-oprichter Kluun, kiest elke maand het beste verhaal van zes woorden. Uit de twaalf maandwinnaars wordt een overall winnaar gekozen.

Het verhaal van de uiteindelijke winnaar wordt op een grote reclamemast langs de snelweg geplaatst. Tot de winnaar bekend is, worden Six Word Stories van bekende schrijvers op de reclamemasten gepubliceerd.

Six Word Story
Een Six Word Story is een compleet verhaal, verteld in zes woorden. Auteur Kluun beschrijft het fenomeen als "een soort sudoku voor schrijvers. 'Schrijven is schrappen' in zijn meest extreme vorm. Het gaat verder dan een oneliner of een dichtregel; hij moet mysterieus zijn, iets verhullen, spannend zijn of gewoon heel erg scherp. En dat is niet gemakkelijk."

Meedoen? Klik hier voor de actiepagina.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.