Signnieuws

De drie agentschappen EVD, Octrooicentrum Nederland en SenterNovem bundelen vanaf 1 januari 2010 hun krachten onder de naam Agentschap NL. Voortaan is er één organisatie voor ondernemers, kennisinstellingen en overheden.

Dat heeft minister Maria van de Hoeven (Economische Zaken) bekendgemaakt over de drie agentschappen van haar ministerie. Op het gebied van duurzaamheid, innovatie, samenwerking en internationaal ondernemen kan men voortaan terecht bij Agentschap NL voor informatie, advies, financiering en netwerken.

Vijf divisies 
De verschillende expertises worden ondergebracht in vijf divisies: NL Energie en Klimaat, NL EVD Internationaal, NL Innovatie, NL Milieu en Leefomgeving, en NL Octrooicentrum.

De EVD stimuleert initiatieven in internationaal ondernemen en samenwerken. Octrooicentrum Nederland is de octrooiverlenende instantie voor Nederland en stimuleert het gebruik van het octrooisysteem. SenterNovem voert een groot aantal regelingen en programma's uit op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Agentschap NL gaat ook opdrachten uitvoeren voor andere departementen, zoals VROM, Buitenlandse Zaken, LNV en Verkeer en Waterstaat.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.