Signnieuws

Dat kunst en signtechnieken hand in hand kunnen gaan, bewijst Anne-Mie Van Kerckhoven. Deze Antwerpse kunstenares experimenteerde een leven lang met zeefdruk en later met inkjet. Met unieke resultaten tot gevolg.

Anne-Mie Van Kerckhoven experimenteerde met zeefdruk en inkjet.

Uiteenlopende technieken

Anne-Mie Van Kerckhoven was als kind al begeesterd door tekenen en boetseren. Ze ging een leercontract aan bij Albert Poels, gerenommeerd beeldhouwer in Borgerhout. Maar die leerweg voldeed niet aan haar verwachting en dus schreef ze zich in voor de opleiding Grafische Vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen waar ze in 1976 afstudeerde. “Ik leerde tijdens de opleiding uiteenlopende technieken, maar was bijzonder geïntrigeerd door het tekenen van letters en cartoons”, vertelt ze.

Adoratie voor lichtreclame

Van Kerckhoven bouwde een adoratie op voor lichtreclames en handgeschilderde teksten op reclamepanelen, etalages en affiches uit de époque van het toenmalige Oostblok. Al deze elementen zie je terug in haar oeuvre. Ook het werken met plakkaatverf in het algemeen boeide haar en ze was dol op effen gekleurde vlakken. In haar hoofd was en bleef ze een vrij kunstenaar wat leidde tot een boeiende artistieke loopbaan.

Lees hier het volledige artikel ‘Kunstenares experimenteert met zeefdruk en inkjet‘, dat ook verscheen in Sign+ Magazine 6-2022.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.