Signnieuws

Voor het Etty Hillesum Lyceum in Deventer voerde M2uur onlangs een Kunst?Zinnig!-project uit. Elementen uit kunstwerken van leerlingen zijn gedigitaliseerd en gebruikt voor 18 collages, gemaakt op gemelamineerd MDF, bevestigd op wanden rond de nieuwe kantine van het schoolgebouw.

De ouderraad van het Deventer Etty Hillesum Lyceum stelde een budget beschikbaar voor het beste idee voor verdere verfraaiing van de recent verbouwde locatie aan de Herman Boerhaavelaan. De vakgroep Beeldende Vorming vatte het plan op om de nieuwe aula te voorzien van kunstwerken gemaakt voor en door leerlingen. M2uur werd benaderd met de vraag op welke wijze dit plan vorm en inhoud kon krijgen binnen het gestelde budget.

Collages
De kunstwerken zijn verwerkt op de wanden van de aan de aula grenzende mediatheek en lokalen voor schei- en natuurkunde. In totaal werkten bijna 200 leerlingen onder leiding van de docenten aan tekeningen binnen de thema's ‘Taal' en ‘Wetenschap'. Uit de tekeningen maakten de docenten een voorselectie van circa 80 werken. Deze zijn door M2uur gedigitaliseerd, nabewerkt en verwerkt in 18 collages.

  

Krasvast
De collages zijn geprint op een papiersoort met een open structuur. Onder verhitting zijn de prints op papier samen met een kunsthars oplossing, geperst op platen MDF van Saréco. Na uitharding vormen de print en MDF een onverbrekelijke verbinding en zorgt het gesloten oppervlakte voor kras- en stootvaste werken. De panelen zijn rondom voorzien van een beschermende kantenband en middels verlijming op houten frames blind bevestigd.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.