Signnieuws

Het CMBO, de kennisvereniging voor het communicatiemedialandschap, heft zichzelf op en draagt haar activiteiten met ingang van 2020 over aan het KVGO. Dat is woensdag 11 december besloten tijdens de Algemene Vergadering van de kennisvereniging.

De leden van het CMBO stemden tijdens de Algemene Vergadering in met het voorstel van het bestuur. Uitgangspunt van het CMBO-bestuur was de wens om de activiteiten van CMBO op het gebied van technologie, trends en grafische standaardisatie ook in de toekomst veilig te stellen.

Versnippering

“Het KVGO heeft in gesprekken met ons en in de media duidelijk aangegeven iets te willen doen tegen de versnippering van de branchevertegenwoordiging in de grafimediabranche. Het CMBO-bestuur deelt deze mening en ziet dat die versnippering van aandacht niet bijdraagt aan de doelstelling van het CMBO. Na diverse gesprekken over samenwerking is besloten tot dit samengaan”, aldus CMBO-directeur Arjen Molendijk.

Miguel Delcour, directeur van Koninklijk Verbond van Grafische ondernemingen (KVGO), vult aan: “In het verleden ben ik bij diverse CMBO-bijeenkomsten geweest. Interessante en leuke bijeenkomsten die zorgen voor versterking van kennis, delen van vernieuwing en het verbinden van mensen in het netwerk. Eigenlijk, in mijn ogen, een doel van het KVGO. Ik ben dan ook superblij dat we dit nu mét elkaar kunnen doen in plaats van náást elkaar, nu profiteren er meer mensen van, een doel van zowel CMBO als KVGO.”

Onder vlag KVGO

CMBO en KVGO zijn overeengekomen dat genoemde activiteiten in het vervolg plaatsvinden onder de vlag van het KVGO. Voor CMBO betekent dit dat de voortzetting van deze activiteiten ook op langere termijn zeker is gesteld. Doordat in het vervolg alle KVGO-leden hiervan kunnen profiteren wordt het draagvlak hiervoor vergroot.

Volgens het CMBO zijn met het KVGO goede afspraken gemaakt, onder andere over het niveau en het karakter van de bijeenkomsten, zodat die ook in de nieuwe situatie herkenbaar zullen blijven. Molendijk zal hier de komende twee jaar bij betrokken blijven, zodat het KVGO ook de mankracht heeft om deze extra activiteiten goed in te vullen.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.