Signnieuws

Het kwalificatiedossier Signmaker, ontwikkeld door kenniscentrum Savantis, is genomineerd voor de U-factor, een wedstrijd waarbij het Coördinatiepunt Toetsing Kwalificaties MBO op zoek gaat naar de best uitvoerbare kwalificatiedossier.

Een kwalificatiedossier is een door het Ministerie van OCW erkend document met eisen waaraan een afgestudeerde mbo-leerling moet voldoen. "We hebben het dossier samen met het bedrijfsleven en het onderwijs ontwikkeld", zegt Lucia Kroon, onderwijskundig medewerker bij Savantis, over het kwalificatiedossier Signmaker.

"Om diverse redenen is het heel goed uitvoerbaar. De opbouw sluit goed aan bij de beroepspraktijk, de aansluiting tussen de verschillende niveaus (2, 3 en 4, red.) is logisch en de prestatie-indicatoren zijn concreet, maar geven toch genoeg ruimte voor eigen invulling. Ter onderbouwing hebben we enkele docenten geïnterviewd. Zij zijn onverdeeld positief over de uitvoerbaarheid. Een van hen illustreert dit aan de hand van de Proeven van Bekwaamheid van dit jaar. De hele proeve – het maken van een ontwerp voor autobelettering – was opgehangen aan een opdracht van een echt bedrijf en alle onderdelen kregen hierin moeiteloos een plaats."

Naast het dossier Signmaker zijn genomineerd Autotechniek (ontwikkeld door kenniscentrum Innovam) en Parketteur (kenniscentrum Stiching Hout en Meubel). Op 12 oktober maakt het Coördinatiepunt bekend welk kwalificatiedossier het best uitvoerbaar is, en daarmee de grootste U-factor heeft.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.