Signnieuws

Op 1 maart was het Nationale Complimentendag. Hard nodig, want een kwart van de Nederlandse werknemers krijgt nooit een compliment op het werk. Dit blijkt uit onderzoek van workforce management specialist Protime, onder ruim 1.000 medewerkers.

Een compliment zorgt dat medewerkers zich gewaardeerd voelen.

Lucas Polman, directeur Protime Nederland: “Het geven van complimenten aan werknemers en collega’s heeft invloed op de mate waarin medewerkers zich op het werk gewaardeerd voelen. Dat is onderdeel van goed werkgeverschap en van belang bij het versterken van de medewerkersbetrokkenheid. Dit leidt tot meer motivatie, wat uiteindelijk positieve invloed heeft op de productiviteit op de werkvloer.” Terwijl een kwart van de Nederlandse werknemers nooit een compliment krijgt op het werk, blijkt uit hetzelfde onderzoek dat 22 procent van de werknemers zich niet gewaardeerd voelt op het werk.

Jonge medewerkers

Opvallend is dat leidinggevenden vaker loftuitingen krijgen dan uitvoerende medewerkers. Van de leidinggevenden krijgt 81 procent minimaal eens per week een compliment, bij uitvoerende medewerkers is dit percentage 73 procent. Hoe vaak medewerkers deze vorm van waardering ontvangen, is ook afhankelijk van de leeftijd. Van de 18-34-jarigen krijgt vijftien procent dagelijks opstekers, terwijl dit bij werknemers van 50 jaar of ouder maar vijf procent is. Nog groter is het verschil in de groep die nooit complimenten krijgt. Zo krijgt van de groep 18-34-jarigen een op de acht (13%) nooit een pluim en van de 50-plussers bijna een op de vier (24%).

Collega’s

Als men complimenten krijgt, ontvangen werknemers die net wat liever van collega’s dan van leidinggevenden. Zo krijgt 47 procent het liefst een opsteker van een collega en 44 procent van een leidinggevenden. Tot slot is er negen procent die het liefst van niemand complimenten ontvangt.

Complimentendag

Hans Poortvliet, initiatiefnemer van de Nationale Complimentendag, die 1 maart plaatsvond: “Gebrek aan erkenning en waardering blijft de nummer-1 reden waarom werknemers gedemotiveerd raken en ontslag nemen, vrijwilligers stoppen met hun belangrijke bijdrage aan onze maatschappij en het merendeel van (privé) relaties stuk lopen.” Alhoewel dit gemis natuurlijk niet met één dagje ‘extra aandacht’ gecompenseerd kan worden, kan het volgens Poortvliet geen kwaad om in ieder geval één dag per jaar extra stil te staan bij het belang van persoonlijke aandacht en waardering.

Aangezien 1 maart dit jaar op een zondag viel, kun je op het werk natuurlijk een willekeurige andere dag benoemen tot Complimentendag.

Complimententips

  • Wees oprecht.
  • Wees specifiek.
  • Spreek vanuit jezelf.
  • Complimenteer regelmatig, op onregelmatige momenten.
  • Maak geen vergelijkingen met iemand anders.
  • Geef het compliment zonder iets terug te verwachten.
  • Probeer iets positiefs te vinden bij iemand waar je minder mee hebt.
  • Overdrijf het niet.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.