Signnieuws

Fujifilm lanceert de nieuwe Acuity LED 3200R UV-ledprinter op drupa 2016. De machine met een maximale printbreedte van 3,2 meter is in Düsseldorf voor het eerst te zien.

De Acuity LED 3200R rolprinter heeft een printbreedte van 3,2 meter en kan een snelheid bereiken van maximaal 110 m2 per uur (in high speed modus met 4 kleuren CMYK op bannermateriaal). De printer beschikt over 8 inktkanalen (CMYK, licht cyaan, licht magenta, wit en transparant) en gebruikt de Uvijet inktrange.

AcuityLED3200R (Large)
Acuity LED 3200R

UV-inkten

Dankzij de direct curende UV-inkten is het mogelijk prints te produceren met twee of drie inktlagen. Met de toevoeging van transparante inkten zijn hoogglanzende spotverniseffecten te bereiken, waardoor prints toegevoegde waarde krijgen.
De Acuity LED 3200R is medio 2016 verkrijgbaar.

Uvistar Hybrid 320

Uvistar Hybrid 320
Uvistar Hybrid 320

Daarnaast introduceert Fujifilm de Uvistar Hybrid 320 super wide UV printer op drupa. Deze 3,2 meter brede printer combineert vlakbed- en rolprinten en kent een maximale productiesnelheid van 195 m2 per uur. Ook hier is sprake van een 8-inktkanalen configuratie met CMYK, Lc, Lm, Lk en Oranje. Er is ook een configuratie verkrijgbaar met negen kleuren, waaraan wit is toegevoegd.

De printer is uitgerust met Fujifilm Dimatix Q-Class printkoppen en VersaDrop jetting technologie. Als innovatie noemt de fabrikant de gepatenteerde tri-lobal belt en het vacuümsysteem met 6 zones. Hierdoor wordt elk type substraat nauwkeurig door het systeem gevoerd, of het nu gaat om vlakbed of rol.

Fujifilm is op drupa te vinden in Hal 8b, stand A25.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.