Signnieuws

‘Leer in het Verkeer' is een nieuw verkeerseducatief lespakket voor peuters en kleuters. Leermiddelen op straat, in de vorm van stoeptegels en lesborden, ondersteunen de oefeningen die de kinderen op de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen krijgen aangeboden.

In de komende maanden wordt op een vijftal kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug een pilot gedraaid met dit nieuwe lespakket. Dit gebeurt in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht (ROV-Utrecht) en in samenwerking met de gemeente. Leer in het Verkeer is een uitgave van GreenLight Company uit Den Haag.

Dick Bruna
Het lespakket is gebaseerd op nieuwe illustraties van Dick Bruna. 'Leer in het Verkeer' biedt peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen een programma waarin kinderen spelenderwijs – door middel van voorlezen, vertellen, praten, zingen, knutselen, spelen en oefenen – worden voorbereid op deelname aan het verkeer.

Stoeptegels
Leermiddelen op straat, in de vorm van stoeptegels en lesborden, ondersteunen de oefeningen die de kinderen op de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen krijgen aangeboden. Zo leren de kinderen op een natuurlijke en leuke manier hoe ze zich veilig kunnen gedragen in het verkeer.

Een belangrijk onderdeel van de pilot is de evaluatie. Deze vindt plaats onder zowel de leidsters als de gemeente. Na de evaluatie besluit het ROV-Utrecht of de inzet van het lespakket een vervolg krijgt in de regio.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.