Signnieuws

Bij het Nederlands Letterkundig Museum in Den Haag zijn meer dan honderd door BrightSign aangestuurde interactieve displayschermen geïnstalleerd. Daarop worden de verhalen van Nederlandse en Vlaamse auteurs en dichters in woord en beeld gebracht.

Bij een grondige renovatie van het Letterkundig Museum in Den Haag is gekozen voor de installatie van BrightSign mediaspelers. In totaal zijn 115 displayoplossingen geplaatst; 100 van hen voor LCD-panelen in de ‘Pantheon' galerij van schrijvers, acht sturen DLP projectoren aan en zeven voor individuele kioskstijl installaties.

Renovatie
De installatie, onderdeel van een drie jaar durende renovatieproject in het museum, werd uitgevoerd door Visual Hardware Services in samenwerking met interieurarchitecten en ontwerpers Opera Ontwerpers Amsterdam en het audiovisuele bureau MuseumStudio's Amsterdam.

Wall of fame
De Pantheon Gallery, een ‘wall of fame', toont 100 literaire figuren uit 1000 jaar geschiedenis. Elk van de kleine 1280 x 800 LCD-schermen wordt aangedreven door een interactieve BrightSign controller. Alle schermen, die deel uitmaken van een continu video- en sound ‘landschap', zijn met elkaar gesynchroniseerd.

Onderbreken
Bezoekers kunnen de videopresentatie op elk moment onderbreken door het aanraken van een knop of het oppakken van een audiohandset gekoppeld aan een individueel scherm over een specifieke schrijver. Het individuele verhaal van de schrijver wordt dan afgespeeld. Na afloop keert het display weer terug naar het algemene videolandschap.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.