Signnieuws

Van 12 t/m 19 november vormde Eindhoven weer het decor voor nationale en internationale lichtkunst tijdens de zeventiende editie van GLOW, met als thema Urban Skin.

Museum Monsters – Hugo Vrijdag. Foto: Bart van Overbeeke

Met als thema Urban Skin bedekten de lichtkunstwerken pleinen, plantsoenen en iconische gebouwen en plekken zoals Villa Dommelhoef, de Vesteda Toren, High Tech Campus en de Paterskerk met een tweede huid. In totaal waren 33 kunstwerken te zien, verspreid door de stad. Hiervan waren 21 lichtkunstwerken nog nooit eerder ergens ter wereld vertoond.

Hoogtepunten

GLOW hoogtepunten waren volgens de organisatie onder andere het Van Abbemuseum, waar 20.000 kinderen meewerkten aan de Museum Monsters. En de eerste wandelende lichtkunstshow op GLOW door het Frans collectief Picto Facto. Ook opvallend was Connecting your Love, een kunstwerk geïnspireerd door een mythe waarbij vlinders een brug vormen tussen mensen en werelden. Hieronder een aantal van deze kunstwerken in beeld.

Licht en energie

Dit jaar had het festival niet te maken met coronabeperkingen, zoals vorige editie, maar was de energiecrisis een belangrijk aandachtspunt. GLOW doofde daarom de lichten een uur eerder van maandag tot en met donderdag en riep daarnaast bezoekers op om thuis de lampen te doven en apparatuur uit te schakelen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.