Signnieuws

Nederland is weer een aantal lichtontwerpers rijker. Eind juni ontvingen de geslaagden hun diploma. Vanwege de coronacrisis was het een vreemd schooljaar.

Dit keer geen groot feest, maar een klein comité bij Lighting Design Academy in Amersfoort. Van elke student was een compilatie gemaakt van het studiejaar en een deel van hun eindcase werd getoond. Van stadmuur, kerktoren, scheepswerf tot klooster.

Coronacrisis

De opleiding hbo-lichtontwerp ging afgelopen september van start en zou 22 avonden duren. De coronacrisis zorgde ervoor dat les in de klas ruim negen weken niet mogelijk was. Een aantal lessen is ook online gegeven en er is besloten enkele lessen en het examen door te schuiven naar juni. Dit resulteerde in achttien avonden en zes webinars waarin een uitgebreid curriculum met onderwerpen aan bod kwam.

Showrooms

De opleiding lichtontwerp richt zich met name op de creatieve kant van licht. Zo wordt er diep ingegaan op het lichtontwerpproces, worden diverse cases behandeld en worden de studenten gedurende vier modules wegwijs gemaakt in het vakgebied licht. Het bijzondere van de opleiding is dat een deel van de lessen verzorgd worden in de showrooms van lichtfabrikanten. De studenten maken op deze manier direct kennis met de bedrijven en hun medewerkers en tegelijkertijd wordt kennis overgedragen in een mooie showroom. Op deze wijze is er direct contact met de praktijk en zien de studenten uit eerste hand hoe A-fabrikanten werken.

Dit jaar een klein feestje tijdens de uitreiking.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.