Signnieuws

Geregeld niet op het kantoor werken maakt werknemers gelukkiger, zo blijkt uit een onderzoek van IT-dienstverlener Citrix uitgevoerd onder 450 Nederlandse kantoormedewerkers.

Driekwart van de ondervraagden stelt dat thuiswerken positief is voor de balans tussen werk en privé. In de afgelopen jaren zijn steeds meer mensen ook buiten kantoor, meestal dus thuis, gaan werken. Van de ondervraagden stelt 36 procent op de alternatieve werklocatie net zo productief te zijn als op kantoor. Slechts een derde van de ondervraagden werkt iedere dag achter hetzelfde bureau (op kantoor).

Het mag van de baas

Ruim de helft van de medewerkers voelt zich door de werkgever gestimuleerd om buiten kantoor te werken. Aan de techniek zal het niet liggen; 84,6% zegt voldoende technische ondersteuning te krijgen om elders te werken, en 62,1% mag er desgewenst ook eigen apparatuur voor gebruiken; slechts een kwart moet daar vooraf van de werkgever toestemming voor vragen.

Vakantie

Een andere bevinding die naar voren komt, is dat van de tien kantoorwerkers, er negen niet bereikbaar zijn in de vakantie. Als het echt dringend is, maakt ruim de helft wel een uitzondering voor contact met collega’s. Werkmail lezen gebeurt nog wel, maar beantwoorden wordt meestal na de vakantie gedaan. Managers vormen daarop weer een uitzondering.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.