Signnieuws

Mutoh voegt twee nieuwe UV-led tabletop vlakbedprinters toe aan het programma. De printers bieden verbeterde prestaties en gebruikersvriendelijkheid en zijn voorzien van Mutoh’s nieuwe Local Dimming Technology.

XpertJet 461UF – A3+ formaat.

Mutoh Europe onthulde deze week twee nieuwe compacte zes kleuren UV LED direct-to-object (DTO) vlakbed productieprinters, genaamd XpertJet 461UF en XpertJet 661UF. De nieuwe digitale inkjetprinters zijn een aanvulling op de bestaande DTO-printermodellen van Mutoh, de ValueJet 426UF en 626UF.

Patentaanvraag

De nieuwe XpertJet-vlakbedprinters zijn ontwikkeld en geproduceerd in Japan en bieden verschillende productverbeteringen, zoals een nieuw meertalig intuïtief Oled-display, een groter afdrukgebied, een ander uiterlijk en een innovatie: de zogenoemde Local Dimming Technology van Mutoh (zie kader), waarvoor een patentaanvraag loopt.

Beide printers kunnen worden ingesteld in CMYK of CMYK + White + Varnish-configuratie en zijn geschikt voor direct printen op een breed scala aan materialen, waaronder driedimensionale objecten tot 15 cm dik. Printen op donker gekleurde of heldere substraten is ook mogelijk dankzij het gebruik van witte inkten. Speciale afwerking met toegevoegde waarde zoals spotlak of speciale effecten (speciale structuren of reliëf) zijn mogelijk dankzij speciale vernisinkten.

XpertJet 661UF – A2+ formaat.

De nieuwe XpertJet vlakbedprinters passen in nagenoeg elke (winkel)omgeving dankzij hun compacte formaat. Echte UV-inkten van Mutoh zijn VOC-vrij en bevatten geen gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen bevatten (non-HAP). Dit betekent dat er geen geforceerd ventilatiesysteem nodig is.

Local Dimming Control Technology

De nieuwe XPJ-461 en XPJ-661 zijn uitgerust met een nieuw ontwikkelde gesegmenteerde 2 inch brede UV-lamp. De UV-lamp heeft 6 verschillende secties. Elk lampgedeelte kan individueel worden aangestuurd, waardoor productie van meerdere verniseffecten mogelijk is in dezelfde beweging van de printtafel.

Glans, satijn en matte verniseffecten kunnen in één tafelbeweging worden geproduceerd voor afdrukken die Varnish + CMYK of Varnish + White combineren. Het resultaat is een belangrijke productiviteitsverhoging en een minimaal risico op vervuiling door stofdeeltjes in de glanzend geprinte gebieden.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.