Signnieuws

Vliegtuigspotters hadden het vliegtuig al in de gaten voor het op Zuid-Afrikaanse bodem landde. Een Boeing 737-800 omgedoopt tot Flying 101 en voorzien van een ludieke handleiding op de romp.

 

De buitenkant van het vliegtuig, een van de acht nieuwe Boeing 737-800's die de Zuid-Afrikaanse vliegtuigmaatschappij Kulula heeft aangeschaft, is voorzien van allerlei vreemde teksten die verwijzen naar onderdelen die zich binnen bevinden. Een ludieke handleiding die bijvoorbeeld verwijst naar het roer (the steering thingy), brandstoftanks (the go-go juice) en een label dat verwijst naar ‘radar, antenna and a really big dish inside'.

Concept
"De Flying 101 is een concept dat is ontworpen door Kulula's eigen designafdeling. Deze merkbeleving is het resultaat van onze 2010-strategie om reizen per vliegtuig minder mysterieus te maken", aldus Nadine Damen, marketing manager bij Kulula.

Verf
Voor de transformatie van het knalgroen vliegtuig is overigens geen folie gebruikt, maar verf afkomstig van AkzoNobel Aerospace Coatings. De eerste Flying 101 werd op 13 februari in bedrijf gesteld. Binnenkort worden ook de andere Boeings onder handen genomen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.