Signnieuws

LUXeXceL is er in geslaagd om concave lenzen voor lichtdivergentie te producren via 3D-printen met behulp van Printoptical technologie.

Het onderzoek ter controle van de innerlijke gradiëntvorm van een typische holle lens is met succes afgerond, waardoor dat het digitaal printen van concave lenzen nu in de laatste ontwikkelingsfase is gekomen en commercieel beschikbaar is.

Sterk ontwerp
De technische kenmerken zijn krachtig: de lenzen hebben goede beeldvormingmogelijkheden en zijn zeer transparant. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten.

Afbeeldingen
Het grafisch ontwerpproces biedt de mogelijkheid om afbeeldingen te combineren met dergelijke holle lenzen en genereert nieuwe mogelijkheden voor lenzen of optische structuren voor speciale led-verlichtingtoepassingen voor rapid prototyping en additieve productie.

Versnelling
Kurt Blessing, CTO van LUXeXceL: "Met deze resultaten, draagt LUXeXceL bij aan de versnelling van de productontwikkeling in de led-verlichtingindustrie. Ik ben ervan overtuigd dat vroeg of laat de meeste R&D-verlichting specialisten hun optieken zullen ontwerpen met Printoptical Technology."

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.