Signnieuws

Een volledig gepersonaliseerde vinylvloer, met elk dessin dat je maar wenst. Het Groningse M4Four is, naar eigen zeggen, de enige ter wereld die dat mogelijk maakt.

M4Four Nederland is al sinds 1995 actief in het op groot formaat printen op verschillende materialen. Samen met vloerenproducent Forbo Flooring Systems werd een manier ontwikkeld om ook op vinylvloeren te printen. Direct ontstond het besef dat deze technische oplossing onbeperkte functionele en creatieve mogelijkheden biedt. Zo leent de techniek zich uitstekend voor het produceren van vloeren met een boodschap.

Printstraat

Het bedrijf opende dit jaar een splinternieuwe productielocatie in Kolham, even ten oosten van de stad Groningen. Daar nam het de innovatieve printstraat voor vloeren in gebruik. Het bedrijf waar M4Four uit voortkomt, was al in het nabijgelegen Hoogezand gevestigd.

Veel had het niet gescheeld of de nieuwe M4Four-fabriek had helemaal niet in Noord-Nederland gestaan. Het bedrijf, dat wereldwijd actief is, oriënteerde zich in Turkije, waar het al een kantoor in Istanbul heeft. Ook Denemarken, Duitsland en België waren in beeld. Met de hoge grondkosten en prijs van werknemers in Nederland lag vestiging hier niet onmiddellijk voor de hand, aldus CEO Rob de Lange.

Aardbevingsgebied

Het was uiteindelijk de financiële ondersteuning vanuit de fondsen die er voor het Groningse aardbevingsgebied zijn, die de vier oprichters van M4Four over de streep trok en deed besluiten voor Kolham te kiezen. Het Groeifonds en de Noordelijke Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) zijn nu partner in M4Four.

Bij de opening van de fabriek door Commissaris van de Koning René Paas uitte De Lange zijn tevredenheid over de gemaakte vestigingskeuze. Hij zei dat M4FOUR zich thuis voelt in het Groningse.

Fun & functie

In de printstraat in Kolham kunnen tientallen meters lange banen vinyl worden geprint, die naast elkaar gelegd in ontwerp en kleur precies aansluiten. “We zijn begonnen vanuit ‘fun’; nu zetten we ook in op functie”, aldus De Lange. Omdat vinylvloeren goed schoon zijn te houden, zijn ze bijvoorbeeld erg geschikt voor ziekenhuizen. De mogelijkheid elke opdruk erop te printen, brengt nog meer voordelen met zich mee, zowel praktisch, bijvoorbeeld routeaanduiding of marketingdoeleinden, als esthetisch.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *